Η διαταγή του Τσάβι είναι σαφής! Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα απαγορεύεται πλέον να παίζουν πάντελ, εκτός και εάν έχουν λάβει ειδική άδεια από τον σύλλογο. Το συγκεκριμένο μέτρο ήδη αποτελεί σημαντική είδηση στην αθλητική ειδησεογραφία της Ισπανίας, αφού δεν πρόκειται απλώς για μία μικρή ρύθμιση στον εσωτερικό κανονισμό ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, αλλά για μία ενέργεια που στερεί από κορυφαίους επαγγελματίες το πιο αγαπημένο τους χόμπι.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντες.

Όπως είναι γνωστό, το πάντελ αποτελεί το δεύτερο (εάν όχι το πρώτο) πιο αγαπημένο σπορ για ένα τεράστιο πλήθος κορυφαίων επαγγελματιών από άλλα αθλήματα, με τους ποδοσφαιριστές να κατέχουν εξαιρετικά υψηλή θέση στη λίστα. Οι περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα όχι απλά είναι μόνιμοι θαμώνες των πάντελ κλαμπς στον ελεύθερό τους χρόνο, αλλά μερικοί έχουν δημιουργήσει ακόμη και κορτ στις αυλές των σπιτιών τους.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παίζοντας πάντελ τον περασμένο Αύγουστο.

Ουσιαστικά, το πάντελ αποτελεί μία καθολική συνήθεια ως χόμπι για τους περισσότερους Ισπανούς και Λατινοαμερικανούς ποδοσφαιριστές στην Ισπανία. Ωστόσο, έπειτα από το ισόπαλο 2-2 της Μπαρτσελόνα κόντρα στην αδύναμη Μαγιόρκα την περασμένη Τρίτη για το Πρωτάθλημα Ισπανίας, ο προπονητής της ομάδας Τσάβι Ερνάντες έλαβε την απόφαση να κόψει… μαχαίρι το πάντελ για όλους τους παίκτες.

Οι Σέρχιο Μπούσκετς, Κάρλες Πουγιόλ, Ζόρντι Άλμπα και Τσάβι Ερνάντες παίζοντας πάντελ.

Ως αιτία αυτής της απόφασης ο Τσάβι επικαλείται πιθανούς κινδύνους τραυματισμών την ώρα του παιχνιδιού, κυρίως στους αστραγάλους. Με το πάντελ να αποτελεί επί πολλά χρόνια παράδοση για τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα -και όχι μόνο-, τούτο το μέτρο δείχνει με μία πρώτη ματιά να έχει καθαρά πειθαρχικό χαρακτήρα.

Ο Τσάβι σε αφίσα με ρακέτα πάντελ το 2012, την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής.

Από την πλευρά του, το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου υπογραμμίζει από την πρώτη στιγμή που δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση σε αυτό το μέτρο, αλλά μονάχα πρόθεση προστασίας των παικτών από τραυματισμούς και περιττή κόπωση. Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί τόσο πόσο αυστηρά θα τηρηθεί η εντολή του Τσάβι και εάν θα υπάρξουν… παραβάτες.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα Β και το τεχνικό επιτελείο παίζοντας πάντελ το 2012:

Video highlights
Previous articleAstana Open: Νίκη για Τιμ, αποκλείστηκε ο Βαβρίνκα (vids)
Next articleΤόκιο: Πήρε τον ρωσικό “εμφύλιο” η Κουντερμέτοβα (vid)