Η Μπιάνκα Αντρέσκου, αφού ζήτησε… συγγνώμη από το αμερικανικό κοινό για το ότι κέρδισε τη Σερίνα Γουίλιαμς, δήλωσε “ευλογημένη” για την κατάκτηση του πρώτου της Grand Slam τίτλου….


 

Ήταν η πανάξια νικήτρια του φετινού Αμερικανικού Όπεν!

Η Μπιάνκα Αντρέσκου, με εξαίρεση ένα κομμάτι του δεύτερου σετ με την αντεπίθεση της Σερίνα Γουίλιαμς, ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από τη Σερίνα Γουίλιαμς στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που σηματοδότησε το πρώτο της Major στην “τρυφερή” ηλικία των μόλις 19 ετών!

“Νιώθω ευλογημένη για αυτή τη στιγμή” ανέφερε αρχικά η Αντρέσκου κατά τη διάρκεια της απονομής πριν προσθέσει: “Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσω ως εδώ. Μπορεί να είμαι μόλις 19 αλλά ο δρόμος ήταν μακρύς. Η ευγνωμοσύνη που έχω για τους γονείς μου είναι τεράστια. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι!”.

“Χαίρομαι πάρα πολύ με τον τρόπο που μπήκα στο ματς και με το πώς διαχειρίστηκα τις δύσκολες στιγμές. Το κοινό είναι πάντα ένας παράγοντας εδώ όταν παίζεις με τη Σερίνα. Ξέρω ότι θέλατε να κερδίσει, οπότε ζητώ “συγγνώμη”! Περίμενα φυσικά και την αντεπίθεση της Σερίνα. Το έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν, είναι μία πρωταθλήτρια εντός και εκτός κορτ”.

 

Ακολούθησε μία…επική συνομιλία κατά την απονομή και του χρηματικού της επάθλου ύψους 3, 85 εκ. δολαρίων!

Υπεύθυνη της απονομής: Δεν έχω δώσει ποτέ τόσα πολλά λεφτά σε κάποιον!
Αντρέσκου: Δεν έχω πάρει ποτέ τόσα πολλά λεφτά από κάποιον!

Για να καταλάβουμε τη διαφορά μεγέθους στη ζωή της Μπιάνκα, το career prize money που είχε μπαίνοντας στο 2019 ήταν 215.000 δολάρια τα οποία έχουν “εκτοξευτεί” στα 6 εκ. δολάρια μετά το τέλος του US Open και η χρονιά έχει δρόμο ακόμα…

Κώστας Αϊτάκης