Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, θέλησε να απαλύνει τον πόνο και να χρυσώσει το χάπι της μεγάλης περιπέτειας που πέρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς το προηγούμενο 10μερο στη Μελβούρνη, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα στον Σέρβο για το Australian Open 2023.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη μετανάστευση στην Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς δεν μπορεί να λάβει άλλη βίζα για τα επόμενα τρία χρόνια, εκτός εάν ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας αποδεχτεί ότι υπάρχουν επιτακτικοί ή συμπονετικοί λόγοι.

“Δεν πρόκειται να προδικάσω τίποτα, ούτε να πω κάτι που δεν θα επέτρεπε στον Υπουργό Μετανάστευσης να πάρει τις αποφάσεις που καλείται να πάρει. Υπάρχει μια τιμωρία τριών ετών, αλλά υπάρχει η ευκαιρία για (ένα άτομο) να επιστρέψει στις σωστές συνθήκες και αυτό θα ληφθεί υπόψη εκείνη τη στιγμή” είπε ο Μόρισον στο ραδιόφωνο 2GB τη Δευτέρα (17/01), καθώς ο Τζόκοβιτς ήταν καθοδόν για το Ντουμπάι.

Η ομόφωνη απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου της Μελβούρνης την Κυριακή, έθεσε τον Τζόκοβιτς εκτός Australian Open με τον Σέρβο να φτάνει τη Δευτέρα στο Ντουμπάι, εμφανώς καταβεβλημένος.

Παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, δεν είπε όχι σε μερικές φωτογραφίες σε υποστηρικτές του που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ο Τζόκοβιτς θα μεταβεί αρχικά στην Ισπανία και στη συνέχεια στο Βελιγράδι και όπως είπε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του από τη Μελβούρνη, θα ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες, θα σκεφτεί και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματά του καθώς και τις σκέψεις του για ότι συνέβη στην Αυστραλία το προηγούμενο διάστημα.

Video highlights
Previous articleAustralian Open: Άνετη πρεμιέρα για Ναδάλ
Next articleAustralian Open: Ολοκληρώνει το πρόγραμμα στην RLA ο Τσιτσιπάς