Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη σύγχυση στον φίλαθλο κόσμο του τένις, μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το άθλημα του τένις εξαιρείται από τα αθλήματα που τίθενται σε αναστολή, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί/κόκκινο) και έτσι επιτρέπεται η ατομική άθληση, χωρίς βέβαια την παρουσία προπονητή.

Η ειδική αναφορά στον προπονητη, δικαιολογείται με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να αποτελεί ένα κεντρικό πρόσωπο που έχει πολλές επαφές με διαφορετικούς αθλούμενους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του κορονοϊού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, επιτρέπονται οι φιλικοί αγώνες μεταξύ μελών ενός σωματείου/κλαμπ, τηρώντας βέβαια τις αυστηρές οδηγίες των ειδικών.

Αντίθετα, αναστέλλουν τη λειτουργία τους ακαδημίες/σχολές αντισφαίρισης με μαθήματα που εκτελούνται σε γκρουπ.

Η αναφορά, του δελτιου Τύπου της Γενικής Γραμματείας, στο άθλημα του τένις, έχει ως εξής:

Εξαιρούνται της αναστολής: η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, αποκλειστικά και μόνο για ατομική χρήση, χωρίς προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα:
– αντισφαίριση, 
– σκοποβολή, 
– τοξοβολία, 
– ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), 
– κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), 
– κανόε καγιάκ,
– θαλάσσιο σκι, 
– ποδηλασία, 
– γκολφ, 
– ιππασία, 
– μηχανοκίνητος αθλητισμός, 
– αθλήματα βουνού
Στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πράσινες/κίτρινες) επιτρέπεται το τένις με μείωση έως το 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση.