Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με άνεση την Άννα Μπόνταρ, δεν ίσχυσε όμως το ίδιο για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που ηττήθηκε εύκολα από την Ντάλμα Γκάλφι στην πρώτη αγωνιστική του Group I του FedCup με την Ελλάδα να ολοκληρώνει τελικά τη μέρα στο 1-2 μετά και τον αγώνα διπλού.


 

Η Ελλάδα ήταν το φαβορί της αναμέτρησης κόντρα στην Ουγγαρία στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής για το Group I του FedCup που διοργανώνει η Μεγάλη Βρετανία στο Μπαθ, ωστόσο, στο τέλος της ημέρας ο απολογισμός ήταν μια νίκη και δύο ήττες για τη χώρα μας.

Και αυτό διότι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και ηττήθηκε από τη Νο311 τενίστρια στον κόσμο, Ντάλμα Γκάλφι με 6-0, 6-3 με συνέπεια η Ελλάδα να μείνει πίσω με 0-1 κόντρα στις Ουγγαρέζες ενώ το δίδυμο Σάκκαρη/Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από τις Γκάλφι-Γιάνι με 6-3, 6-4.

Η Βαλεντίνη έχασε τα πρώτα επτά games του αγώνα, ωστόσο, στο δεύτερο σετ παραλίγο να φέρει “τούμπα” την κατάσταση καθώς προηγήθηκε με 3-1, πριν τελειώσει όμως το ματς όπως το ξεκίνησε και χάσει τα τελευταία πέντε games.

Ωστόσο, το “βαρύ χαρτί” της ελληνικής ομάδας, η Μαρία Σάκκαρη έσωσε τα προσχήματα με την ελεγχόμενη νίκη της κόντρα στην Άννα Μποντάρ, Νο238 στον κόσμο, με 6-3, 6-2.

Την Πέμπτη, η εθνική μας ομάδα, υπό τις οδηγίες του Τάσου Μπαβέλα αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα και μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στα play-off του FedCup, Μεγάλη Βρετανία που έκανε το 3-0 κόντρα στη Σλοβακία με το δίδυμο Μπουλτέρ-Κόντα να είναι σε μεγάλα κέφια.

FED CUP DRAW | TIE DETAILS

Κώστας Αϊτάκης