Μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για περισσότερες λεπτομέρεις σχετικά με την τενιστική άσκηση.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (tennis clubs) ενώ είναι ξεκάθαρο ότι επιτρέπεται η άσκηση αλλά μόνο εντός του Δήμου κατοικίας και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι διαμονής.

Η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ

“Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α ενημερώνει τα Σωματεία-Μέλη ότι, η εξέλιξη του Covid-19 επέβαλε νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν λεπτομερέστερα αμέσως μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ, η οποία αναμένεται σήμερα αργά το βράδυ.

Μέχρι τη δημοσίευση της ΚΥΑ αναμένουμε. Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α., στον σύνδεσμο:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί περισσότερο από κάθε φορά, τόσο για μας όσο και για τους γύρω μας. Και αυτή τη φορά η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις θα ακολουθήσει πιστά τις Αποφάσεις-Οδηγίες της Κυβέρνησης και ας ελπίσουμε ότι βαδίζουμε οριστικά στο τέλος της μακράς περιπέτειας. Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη.»