Ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, υπέκυψε στους τραυματισμούς του και ανακοίνωσε την Τρίτη, πως πρόκειται να αποσυρθεί από το τένις τον ερχόμενο Νοέμβριο…


 

Μετά από 16 χρόνια επιτυχημένης, αλλά συνάμα, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένης καριέρας στα courts, ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς κρεμάει τη ρακέτα του, ως ένας από τους πιο συμπαθείς τενίστες της εποχής.

Το πρώην Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και κάτοχος τεσσάρων τίτλων, μέσω των social media έκανε γνωστή την απόφασή του με ένα μακροσκελές κείμενο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος Σέρβος, έγραψε χαρακτηριστικά: “Έζησα 16 υπέροχα χρόνια στα courts. Μετά από ιδιαίτερη σκέψη και ψάξιμο με τον εαυτό μου, για το τι είναι καλό και πρέπει να γίνει, και τι όχι σε αυτή τη περίοδο της ζωής μου, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις.

Δεν έχω σκοπό να γράψω κάτι συγκινητικό (ακόμη). Δεν θέλω να σας κάνω να κλάψετε, μιας και έχω ακόμη λίγο τένις για να δώσω στον κόσμο. Πέραν της συμμετοχής μου στο επικείμενο Αμερικανικό Όπεν και σε μερικά ΑΤΡ τουρνουά πέραν τούτου, το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι το Davis Cup στη Μαδρίτη, το Νοέμβριο.

Στα επόμενα χρόνια, θα συγκεντρωθώ στην οικογένειά μου, αλλά και στην ακαδημία τένις που έχω στο Βελιγράδι. Σκοπεύω, να ασχοληθώ με την προπονητική για μερικές εβδομάδες μέσα στο χρόνο. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξη προς το πρόσωπό μου”

 

Δημήτρης Χαλιάπας