Ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά με δηλώσεις του έκανε γνωστό πως δεν είναι ακόμη 100% σίγουρος για το αν αγωνιστεί στο Mosselle Open της Μετς την ερχόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει τη συμμετοχή του…


 

Ο Γάλλος, που ταλαιπωρείται τους τελευταίους επτά μήνες από τραυματισμούς, μάλιστα έχει υποβληθεί και σε δυο εγχειρήσεις στο γόνατο, έχει προγραμματίσει το πολυαναμενόμενο comeback του για την ερχόμενη εβδομάδα.

Έλα που όμως ίσως δεν πραγματοποιηθεί τελικά. Ο Τζο αν και δεν πονάει στο γόνατο, δεν αισθάνεται καθ΄όλα έτοιμος για να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και πιθανόν να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Moselle Open στο τέλος της εβδομάδας.

Αν δεν παίξει στη Μετς τελικά, επόμενος σταθμός του θα είναι το European Open τον Οκτώβριο στην Αμβέρσα του Βελγίου, όπως αποκάλυψε ο προπονητής του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσονγκά σε συνέντευξή του στην “France Bleu”:

“Για την ώρα αισθάνομαι δυνατός, μπορώ μέχρι και να… σφίξω την γροθιά μου. Προετοιμάζομαι όσο καλύτερα γίνεται για να επιστρέψω στο τένις κι ελπίζω αυτό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτήν την εβδομάδα κάνω τα τελευταία τεστ στον εαυτό μου για να καταλάβω αν μπορώ να αντεπεξέλθω σε επίσημους αγώνες. Παίζω πολλά practice sets και στο τέλος της εβδομάδας θα πάρω την απόφασή μου αν παίξω στη Μετς.

Στόχος μου πλέον είναι να επιστρέψω στο Tour και να προσπαθήσω να κερδίσω μερικά συνεχόμενα ματς. Σίγουρα, περιμένω να παίξω χειρότερα από όσο έπαιζα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όσο περνάει ο καιρός όμως θέλω να βρίσκω ρυθμό, γιατί το πιο δύσκολο στο τένις είναι να κερδίζεις συνεχόμενα παιχνίδια όταν έρχεσαι από τραυματισμό. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω πράξη”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας