Το τελευταίο Grand Slam της σεζόν θα φέρει και στο βασικό ταμπλό τις αλλαγές που δοκιμάστηκαν πέρσι στα προκριματικά και θα περιλαμβάνουν μικρότερο χρόνο προθέρμανσης πριν από το ματς και 25 δευτερόλεπτα προετοιμασίας πριν από το σερβίς.


Το US Open αποφάσισε να δοκιμάσει πέρσι ξεκινώντας από τα προκριματικά τη χρήση του ρολογιού που μετρά τα δευτερόλεπτα πριν από το σερβίς έχοντας σαν όριο τα 25.

Αυτό πλέον θα μεταφερθεί και στο βασικό ταμπλό από το 2018 που είναι μια αύξηση πέντε δευτερολέπτων σε σχέση με αυτό που ίσχυε αλλά η ύπαρξη του ρολογιού θα κάνει τα πράγματα πιο πιεστικά για τους τενίστες που θέλουν τον χρόνο τους, με κορυφαίο παράδειγμα τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Οι ποινές στην περίπτωση της μη τήρησης του χρονικού περιθώριου περιλαμβάνουν τρία στάδια:

  • Προειδοποίηση
  • Απώλεια πόντου
  • Απώλεια game (!)

Πέραν αυτής της αλλαγής, οι παίκτες θα έχουν πλέον μόνο επτά λεπτά για προθέρμανση πριν το πρώτο σερβίς, μια μείωση περίπου τριών λεπτών από το δεκάλεπτο που έχουν ως σήμερα.

Ακολουθεί ένα λεπτό μέχρι το πρώτο σερβίς και οι “παραβάτες” ενδέχεται να τιμωρηθούν μέχρι και με 20.000 δολάρια!

Ωστόσο, θα υπόκειται στην κρίση του διαιτητή, μετά από εξαντλητικούς πόντους ή λόγω καιρού (δυνατός αέρας) ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα κρίνει αυτός, να είναι πιο ελαστικός στους παραπάνω κανόνες.

 

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous article“Αγγιξε” το θαύμα!
Next articleΣτις λεπτομέρειες ηττήθηκε η Γραμματικοπούλου