Ο Κάρλος Αλκαράθ, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο τουρνουά της Ρώμης, μίλησε για την επιστροφή του στο τουρνουά, αλλά και για την επιστροφή του Νο1 του κόσμου, Γιάνικ Σίνερ, τον οποίον ο Ισπανός ελπίζει να τον βρει στον τελικό.
“Φέτος δεν μπόρεσα να παίξω στη Μαδρίτη, έπαιξα όμως δύο πολύ καλά τουρνουά σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη. Δεν ανησύχησα καθόλου για τον τραυματισμό. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να επιστρέψω. Το επίπεδό μου είναι σε καλό σημείο. Είμαι 100% προετοιμασμένος για να ξεκινήσω το τουρνουά, οπότε ανυπομονώ για τον αυριανό (Παρασκευή) αγώνα.”
Για τον Σίνερ ο 22χρονος Ισπανός τόνισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Σίνερ εδώ. Προφανώς ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την επιστροφή του από τη Ρώμη. Είναι υπέροχο που τον έχω πίσω. Για μένα, για εκείνον, αλλά και για το τένις. Ελπίζω να τον συναντήσω στον τελικό. Θα απολαύσω να τον παρακολουθώ ξανά στους αγώνες του.”
Σχετικά για το ντοκιμαντέρ του Netflix: “Ήμουν νευρικός με τις αντιδράσεις του κόσμου γιατί δεν ήξερα αν θα τους άρεσε ή όχι. Οι περισσότερες από τις αντιδράσεις ήταν εξαιρετικές. Πολλοί παίκτες με πλησίασαν και μου είπαν ότι τους άρεσε. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχε μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο και στους φαν.”
Για τις διαφορές με τον Φερέρο που φαίνονται μέσα από το ντοκιμαντέρ: “Συνεχίζω να κάνω τα πράγματα που θέλω, αυτά που μου αρέσουν. Δεν πρόκειται για τσακωμό, αλλά για συζητήσεις που έχουν προπονητής και παίκτης. Όλοι κάνουμε αυτές τις συζητήσεις: για τα τουρνουά, για την προπόνηση. Νομίζω ότι αυτό είναι όμορφο, αυτές οι ανάμεικτες απόψεις και στο τέλος, πάμε όλοι μαζί για το στόχο μας.”
Ο Αλκαράθ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη Ρώμη την Παρασκευή (14:00 GR) κόντρα στον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς.
ITALIAN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (-1h)