Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Σεμπάστιαν Κόρντα το βράδυ της Παρασκευής και πήρε τη νίκη χωρίς απώλεια σετ για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ισπανός μίλησε για τη διαχείριση της πίεσης και πως το σημαντικό για αυτόν είναι να το διασκεδάζει μέσα στο court:

“Είμαι πολύ περήφανος. Νομίζω ότι τα βραδινά ματς είναι πραγματικά διασκεδαστικά, ο κόσμος απόλαυσε τον αγώνα και είμαι τόσο ευγνώμων που παίζω μπροστά σε ένα τόσο απίθανο κοινό. Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να διασκεδάζω. Μου αρέσει να παίζω εκεί έξω. Μου αρέσει να παίζω σε αυτό το είδος γηπέδου και μου αρέσει να παίζω στη Γαλλία. Απολαμβάνω το κάθε δευτερόλεπτο.

Ο Χουάν Κάρλος (Φερέρο, προπονητής) πάντα μου έλεγε ότι στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαι επιθετικός. Αν μπορώ να κάνω service-volley το κάνω. Ένιωθα άνετα. Είναι κάτι που έχω ως όπλο και στις δύσκολες στιγμές το χρησιμοποιώ.”

Ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο25) για μια θέση στους “8” του Roland Garros την Κυριακή (29/5).

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη