Για το τι κέρδισε και το τι έχασε μέσα στο 2023, αλλά και για τις φιλοδοξίες του ενόψει της νέας χρονιάς μίλησε πρόσφατα ο Φελίξ-Οσέρι Αλιασίμ, που έχει την πεποίθηση πως μπορεί να διορθώσει την κατάσταση και να επιστρέψει στα ψηλά της παγκόσμιας κατάταξης.

Ανέφερε πως η φετινή σεζόν είχε τα πάνω και τα κάτω της, αλλά παρόλα αυτά πιστεύει πως έχει το επίπεδο να κοντράρει τους τοπ παίκτες, και να φτάσει φυσικά μέχρι τέλους σ’ ένα Grand Slam.

“Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα αυτή τη χρονιά από το No6 του κόσμου και τώρα βρίσκομαι στο No29. Πρέπει να αποδεχτώ αυτή την πραγματικότητα και να κατανοήσω τους λόγους που συνέβη αυτό, χωρίς να ψάξω για δικαιολογίες.

Πρέπει να αντιληφθώ τι έγινε, και να βρω τι μπορώ να κάνω για να επιστρέψω στο καλύτερό μου επίπεδο, φτάνοντας ακόμα πιο ψηλά. Δε μου αρκεί να επιστρέψω στο No6 του κόσμου και να κάνω άλλη μια πορεία όπως στο US Open το 2021, θέλω να φτάσω ακόμα πιο μακριά.

Στα αμερικάνικα τουρνουά ήμουν καλύτερα σωματικά, άρχισα να βρίσκω ξανά ποιότητα στο παιχνίδι μου, αλλά ακόμα το τένις μου και η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν εκεί. Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να φτάσω ξανά στο επίπεδο που ήμουν πέρσι,

Στη Βασιλεία το κατάφερα αυτό. Άργησα περισσότερο από το αναμενόμενο και πρέπει να βρούμε με την ομάδα μου πως θα επανέρχομαι σε αυτό το επίπεδο πιο γρήγορα. Ελπίζω όλο αυτό να ήταν μια παρένθεση στην καριέρα μου, αυτός είναι ο στόχος μου”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Δεν έχω την αίσθηση πως έχω χάσει το τρένο. Έχω καταφέρει κάποια πράγματα πριν από τον Σίνερ, εκείνος έχει καταφέρει κάποια άλλα πριν από εμένα. Είχε μια πολύ καλή σεζόν και όλα ξεκίνησαν από το Πεκίνο, όπως συνέβη και πέρυσι.

Πάντα είχα αντιπάλους και δυσκολίες στην καριέρα μου, όμως πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου, στην ανάπτυξή μου, και ακόμα πιστεύω πως μπορώ να κοντράρω τον Σίνερ, τον Αλκαράθ, τον Ρούνε, και όλους αυτούς τους παίκτες”.

Σχετικά με την ομάδα του και το νέο έτος, είπε: “Το 2023 ήταν μια μπερδεμένη χρονιά, γιατί είχα τραυματισμούς και αβεβαιότητες. Τον Σεπτέμβριο έκανα προπονήσεις στο Μόντρεαλ για το Masters και δεν γνώριζα αν θα ολοκλήρωνα τη σεζόν. Ήταν περίπλοκο.

Δε μπορούσα να δεσμεύσω τον Τόνι σε κάποια τουρνουά, γι’ αυτό και δεν ήταν συνέχεια μαζί μου. Συνεχίζουμε όμως μαζί και θέλουμε να έρχεται πιο συχνά. Με τον Φρέντερικ όλα συνεχίζουν καλά. Μέχρι τώρα μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα μου”.

Για τους στόχους που έχει θέσει, είπε: “Δεν μιλάμε ποτέ με την ομάδα μου για τους στόχους, απλά επικεντρώνομαι στα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Το κύριο θέμα είναι η βελτίωση, οι φιλοδοξίες μου ήταν πάντα οι ίδιες από τότε που ήμουν έφηβος και νέος.

Θέλω να φτάσω μέχρι το τέλος σε ένα Grand Slam. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω να φέρω τον εαυτό μου σ’ αυτή τη θέση, και έχω την πεποίθηση πως μπορώ να το κάνω”.

Video highlights
Previous articleΣφιόντεκ: “Προτεραιότητα να είναι καλά οι παίκτες”
Next articleWorld Tennis League: Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά στο Άμπου Ντάμπι