Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αποφάσισε να επεκτείνει από δύο μήνες σε 10 μήνες την τιμωρία της Σάρα Εράνι, για χρήση απαγορευμένης ουσίας


 

Η Εράνι είχε πιαστεί θετική στην ουσία λετροζόλη – φάρμακο που χρησιμοποιείται για τον καρκίνο του μαστού – σε έλεγχο εκτός τουρνουά τον Φεβρουάριο του 2017.

Το CAS ανέφερε πως δέχθηκε την αιτιολογία της Εράνι ότι το φάρμακο αυτό το έπαιρνε η μητέρα της και κατά λάθος το μαγείρεψε σε φαγητό και το έφαγε ολόκληρη η οικογένεια, όμως ακόμα και έτσι το παράπτωμα της Ιταλίδας πηγαίνει στην κατηγορία “light degree of fault” που προβλέπει 10 μήνες τιμωρία.

“Είμαι αηδιασμένη με αυτό το θέμα. Δεν πιστεύω ότι έχει ξανασυμβεί αυτό. Είναι ντροπή. Είχα ήδη εφτά μήνες εκτός αγώνων. Ξεκίνησα από το Νο280 και ανέβηκα. Και ΤΩΡΑ μου προσθέτουν νέα ποινή για ακόμη 8 μήνες! Όλα αυτά είναι ανοησίες.

“Είναι άδικο και δεν ξέρω που θα βρω τη δύναμη και την επιθυμία να παίξω τένις ξανά, μετά από αυτό” είπε χαρακτηριστικά η πέντε φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam στο διπλό.