Ο Άντι Μάρεϊ σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παρέθεσε τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν να μην αγωνιστεί φέτος στο Wimbledon, ενώ τόνισε πως αυτήν η απόφασή του, ήταν η πιο σωστή που έχει πάρει ποτέ του…


 

Η απουσία του Άντι Μάρεϊ από το Tour τον τελευταίο χρόνο είναι εμφανέστατη, όμως ο ίδιος αναμένεται αν επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ στα τουρνουά που ακολουθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Σκοτσέζος πρωταθλητής επέλεξε να μην παίξει φέτος στο Wimbledon, θέλοντας να μην ρισκάρει ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο BBC, το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, μίλησε για αυτήν του την απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάρεϊ χαρακτήρισε την δεδομένη απόφαση, την πιο σωστή και έξυπνη που έχει πάρει στην ζωή του. Διαβάστε παρακάτω, γιατί το θεωρεί αυτό:

“Ένιωθα πως θα χειροτέρευε κατά πολύ η κατάσταση αν πήγαινα να παίξω στο Wimbledon. Νομίζω πραγματικά πως αυτήν μου η απόφαση, είναι μια από τις καλύτερες που πήρα ποτέ στην ζωή μου.

Πέρσι αγωνίστηκα στο τουρνουά όταν το ισχίο μου δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και το έκανα χειρότερα. Έχασα έναν ολόκληρο χρόνο έκτοτε, επειδή έπαιξα σε εκείνο το τουρνουά. Θα μπορούσα να μην το είχα κάνει.

Φέτος ένιωθα λίγο καλύτερα, όμως δεν ήθελα να αγωνιστώ στον θεσμό, γιατί αν υπήρχε πιθανότητα να παίξω 3-4 ματς στην διοργάνωση, θα χειροτέρευα την κατάσταση και θα πονούσα και πάλι. Ήθελα να πάρω μια έξυπνη απόφαση και την πήρα.

Ήμουν πολύ κοντά στο να είμαι τελείως έτοιμος να παίξω στο Wimbledon, όμως με τις προπονήσεις έβλεπα πως θα δυσκολευόμουν πολύ σε best of five αγώνες. Για αυτό ακριβώς ήταν καλή επιλογή, γιατί απόβαλλα από πάνω μου το άγχος.

Στην πραγματικότητα, όταν το σκέφτηκα ρεαλιστικά, δεν είχα ούτως ή άλλως καμία ελπίδα να κερδίσω την διοργάνωση, οπότε λέω καλύτερα ας κάτσω σπίτι και ας ξεκουραστώ. Ξεκίνησα ήδη προπονήσεις σε hard courts και νομίζω πως θα είμαι πανέτοιμος για την Ουάσινγκτον.

Όταν επανέρχεσαι από έναν τόσο σημαντικό τραυματισμό και παίζεις στο γρασίδι, είσαι φοβισμένος είναι η αλήθεια, στο κάθε βήμα που πρόκειται να πάρεις, γιατί μπορεί να γλιστρήσεις, μπορεί να μην αισθανθείς καλά. Όταν ξεκίνησα προπονήσεις σε σκληρή επιφάνεια, ένιωσα πολύ καλύτερα”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας