Η κατάσταση στην Αυστραλία είναι, εδώ και αρκετές μέρες, εντελώς εκτός ελέγχου.

Η χώρα βιώνει τις χειρότερες πυρκαγιές της ιστορίας της με πάρα πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα που έχουν στερήσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους, μισό δισεκατομμύριο ζώα ενώ έχουν αφήσει καμένες τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν την έναρξη των προκριματικών του Αυστραλιανού Όπεν και οι ιθύνοντες του τουρνουά είναι πανέτοιμοι να λάβουν όποια μέτρα χρειαστούν για την υγεία των εμπλεκομένων στη διοργάνωση στις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες.

“Είναι πολύ πιθανόν τα επίπεδα καπνού στην ατμόσφαιρα να είναι πολύ μεγάλα στη Μελβούρνη και θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουμε όπως έχουμε κάνει παλαιότερα με τις βροχές και τον καύσωνα”.

“Έχουμε άρτια συστήματα αναλυτικής καταγραφής αυτών των ρύπων και είμαστε σε διαρκή επαφή με ιατρικό προσωπικό και τις υποδείξεις του και θα σταματήσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι μας υποδειχθεί”.

“Η υγεία των αθλητών, των θεατών και όλων των εμπλεκομένων είναι η Νο1 προτεραιότητά ματς και τίποτα δεν θα αλλάξει αυτό” ανέφερε ο tournament director του ΑΟ, Κρεγκ Τάιλι.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της ATP, Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στους διοργανωτές να σκεφτούν την αναβολή, για όσες μέρες χρειαστεί, της έναρξης της διοργάνωσης ώστε να “καθαρίσει” η ατμόσφαιρα που ειδάλλως θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων.

 

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΓια την τιμή των όπλων!
Next articleHighlights: ATP Cup Day 4