Μια συγκινητική φωτογραφία ανέβασε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ευόσμου στο Facebook, αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παιδιά και γονείς αυτές τις ημέρες που ολόκληρη η κοινωνία προσπαθεί να επιστρέψει στην νέα κανονικότητα.

Στη φωτογραφία, ένα μικρό κοριτσάκι κάθεται έξω από τα κάγκελα της περίφραξης του γηπέδου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, κοιτώντας τα μεγαλύτερα παιδιά να αθλούνται και να παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα.

“Αφήστε μας και εμάς κύριε Χαρδαλιά!! #12yearoldgirls #tennislife #coronadays #nomorecovid19” ανέφερε στην εύστοχη λεζάντα του ο Ο.Α. Ευόσμου.

Όπως είναι γνωστό, η τενιστική άσκηση σε παιδιά κάτω των 13 ετών, απαγορεύεται και όλοι περιμένουν την απόφαση της Πολιτείας για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων προκειμένου να επιτραπεί η άθληση και για παιδιά κάτω των 13.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο του αθλητισμού, καλώς ή κακώς, συνδέεται ηλικιακά με τα σχολεία κάτι, όμως, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις κυρίως στις οικογένειες παιδιών που ασχολούνται αγωνιστικά ή όχι με το άθλημα.

Το εύκολο ερώτημα των οικογενειών, είναι “πως είναι δυνατόν να συνωστίζονται τα παιδιά στις πλατείες και στα πάρκα και να μην επιτρέπεται η άθλησή τους με κανόνες και αποστάσεις μέσα στο γήπεδο του τένις”