Ούτε στο παραμικρό δεν δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Τομ Ντίντεριχ και χάνοντας μόλις ένα γκέιμ σε ολόκληρο το ματς, χάρισε τον δεύτερο πόντο στην Ελλάδα, που σηματοδότησε και τη νίκη της χώρας, στο tie με το Λουξεμβούργο…


 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν συνάντησε προβλήματα στον δρόμο προς την άνετη επικράτησή του, στο ντεμπούτο του για φέτος στο Davis Cup με την Εθνική ομάδα της χώρας μας.

Ο Στέφανος έκανε μεστό παιχνίδι απέναντι στον αδύναμο και Unranked Τομ Ντίντεριχ και με σκορ 6-1, 6-0 μετά από μόλις 48 λεπτά αγώνα, έδωσε τη δεύτερη νίκη για σήμερα στην Ελλάδα.

Μετά την επικράτηση του Μιχάλη Περβολαράκη λοιπόν, ο Τσιτσιπάς έδωσε τη χαριστική βολή στο Λουξεμβούργο και εξασφάλισε το 1-0 της Ελλάδας στο Group A του World Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, αποθεώθηκε από τους φίλους του τένις που βρέθηκαν στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων του Tatoi Club και εμψύχωναν καθ’ όλη τη διάρκεια του tie, τους Έλληνες τενίστες, τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και τον Απόστολο Τσιτσιπά.

Επόμενη πρόκληση για την Εθνική, τα rubbers με την Πολωνία, την Πέμπτη. Οι Πολωνοί πήραν και αυτοί την πρώτη τους νίκη στον όμιλο την Τετάρτη, με δυο νίκες των Χούμπερτ Χουρκάτζ και Καμίλ Μάιχρζακ, κόντρα στο Μονακό.

Και οι δυο ομάδες (Ελλάδα, Πολωνία), ολοκλήρωσαν με νίκες την ημέρα τους, κάνοντας το 3-0 απέναντι σε Λουξεμβούργο και Μονακό αντίστοιχα, μιας και κέρδισαν και τους αγώνες διπλών που διεξήχθησαν αργότερα.

Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς αρχικά, επικράτησαν με 6-4, 7-5 των Κρίστοφερ Θολ και Κρις Ρόντες.

Οι πολύπειροι Λούκας Κούμποτ και Μάρτσιν Ματκόφσκι αν και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ τους Μπαλερέτ και Καταρίνα, πήραν τη νίκη με ανατροπή και τελικό αποτέλεσμα 2-6, 6-3, 6-4.

DAVIS CUP WORLD GROUP III

 

Δημήτρης Χαλιάπας