Για 5η χρονιά ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών διοργανώνει Green Τουρνουά Τένις στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου Σερρών Το τουρνουά του ο σύλλογος το έχει εντάξει στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού περιβάλλοντος UNEP που φέτος έχει θέμα: “Πολλά είδη. Ένας πλανήτης. Ένα μέλλον”.

Ο ΣΑΣ πιστεύει ότι  ο αθλητισμός έχει την υποχρέωση ως το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους του για το περιβάλλον ιδίως αυτήν την χρονική περίοδο που η παγκόσμια κοινωνία με επικεφαλής τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποιεί καμπάνιες υποστήριξης.

Ο ΣΑΣ είναι ο πρώτος Σύλλογος στην χώρα από όλα τα αθλήματα που προσπαθεί  πολλαπλασιαστικά στον χώρο του αθλητισμού από το 2005 να ευαισθητοποίηση την αθλητική οικογένεια .

Μέσα από την Ημέρα Περιβάλλοντος , πιστεύουμε ότι μπορούμε να  δώσουμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο στα περιβαλλοντικά ζητήματα που να  επιτρέπει  στους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν όχι μόνο τις ευθύνες τους, αλλά και την εξουσία τους να μετατραπούν σε Leadership και Coaching  για την αλλαγή προς υποστήριξη της αειφόρου και ισότιμης ανάπτυξης.

Η Ημέρα Περιβάλλοντος είναι επίσης μια ημέρα για υποστήριξη των εταιρικών σχέσεων μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών, ή ίσως ακόμη πιο σωστά, μεταξύ όλων των ειδών που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη μία και μοιράζονται ένα κοινό μέλλον.

Η Ημέρα Περιβάλλοντος 2010 έχει ως στόχο να είναι η μεγαλύτερη γιορτή και εμείς βασιζόμαστε στους αθλητές μας και στις οικογένειες τους για να συμβεί αυτό!

Καλούμε την αθλητική οικογένεια για δράση – να οργανώσετε τον καθαρισμό μιας γειτονιάς , να σταματήστε να χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες και να ζητήσετε  από την κοινότητά σας να κάνουν το ίδιο, να οργανώσετε  ώστε να φυτευτεί ένα φυτό ή ένα δέντρο μια συλλογική προσπάθεια δενδροφύτευσης, να πάμε με  τα πόδια στη δουλειά, να αρχίσει μια μονάδα ανακύκλωσης. . . οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδος και ο τελικός θα γίνει στις 5 Ιουνίου 2010.

Video highlights
Previous article13η και… τυχερή!
Next articleΞεκίνησε η δράση στο Atlantis