Πίσω από τον πολύ καλό του φίλο αλλά "μπλεγμένο" αυτό το διάστημα, Τίγκερ Γουντς και τον κορυφαίο ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ, ο Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε ο 3ος καλύτερoς αθλητής της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, από τη ψηφοφορία ανάμεσα στους συντάκτες του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Associated Press».

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο 28χρονος Ελβετός, μόλις στα 28 του χρόνια, έχει δημιουργήσει έναν μύθο γύρω απ’την προσωπικότητά του η οποία ξεπερνά τα στενά όρια του τένις και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του αθλητισμού ενώ εκτός του αστείρευτου αγωνιστικού του ταλέντου διακρίνεται και για την συμπεριφορά του εκτός courts, διαθέτοντας αρκετά από τα εξωπραγματικά του έξοδα σε φιλανθρωπίες και θαυμαστές ενέργειες που τον μετατρέπουν σε ένα μοναδικό αθλητικό είδωλο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ φέτος έβαλε τέλος στο ερώτημα "ποιός είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών", κατακτώντας το μοναδικό Grand Slam που έλειπε από την πηγμένη τροπαιοθήκη του, το Roland Garros, ενώ στη συνέχεια κατέρριψε το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας πανηγυρίζοντας το 15ο Major της καριέρας του στο Wimbledon.

Τα επιτεύγματα του Ελβετού είναι αναρίθμητα τα τελευταία 8 χρόνια και σίγουρα χρειάζεται πολύ ηλεκτρονικό μελάνι για να περιγραφτούν… Το γεγονός είναι ότι η χρυσή καριέρα του Φέντερερ ανάγκασε τους συντάκτες-μέλη του Associated Press να τον ψηφίσουν ως τον 3ο καλύτερο αθλητή την δεκαετία 2000-2009.

Πρώτος στη ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Τίγκερ Γουντς με 56 ψήφους, ακολούθησε ο Λανς Άρμστρονγ με 33 και ο Ρότζερ Φέντερερ με 26 ενώ στην 4η θέση ήταν ο Άγγλος quarterback Tom Brady με 6 ψήφους και τέλος ο Γιουσέιν Μπολτ με 4.

Ο Τίγκερ Γουντς, ο κορυφαίος γκολφέρ όλων των εποχών και πολύ καλός φίλος του Φέντερερ, τις τελευταίες εβδομάδες διανύει την χειρότερη περίοδο της καριέρας του μετά τις αποκαλύψεις ότι απατούσε τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετούς χορηγούς και να αναγκαστεί να σταματήσει προσωρινά το γκολφ, μέχρι να διορθώσει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο 33χρονος Αμερικανός είναι ο πρώτος αθλητής όλων των εποχών που έφτασε το 1 δις δολάρια από χρηματικά έπαθλα και χορηγικές συμφωνίες.

"Ο μόνος λόγος που δεν θα ψήφιζα τον Τίγκερ Γουντς, είναι τα γεγονότα των τελευταίων τριών εβδομάδων. Όμως, ούτε αυτό ήταν αρκετό για να μου αλλάξει τη ψήφο. Νομίζω ότι πρόκειται για την απόλυτη αθλητική φιγούρα της δεκαετίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Mike Strain, αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας Tulsa World.

Video highlights
Previous articleΆρωμα γυναίκας στα Grand Slam
Next articleΟ υπέρτατος… Grand Slamer!