Έχοντας σώσει match point του Τσόνγκα στα ημιτελικά, ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα κατέκτησε τον τίτλο στο ASB Classic του Όκλαντ, μετά την απόσυρση του άρρωστου Τζακ Σοκ στον τελικό.
Ο Τζακ Σοκ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα συμπτώματα της γρίπης που παρουσιάστηκαν χθες, πριν την σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Νταβίντ Φερέρ στα ημιτελικά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον τελικό του Όκλαντ απέναντι στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.
Έχοντας κατακτήσει το εναρκτήριο με 6-1 και μετά το ξεκίνημα με break στο 2ο, ο Μπαουτίστα είδε τον αντίπαλό του να του δίνει το χέρι και να πετάει λευκή πετσέτα στο court, χαρίζοντάς του ανέλπιστα εύκολα τον 3ο τίτλο της καριέρας του.
Ο 27χρονος Ισπανός, είχε σώσει match point του Τζο Βιλφρίντ Τσόνγκα στα ημιτελικά της Παρασκευής και μετά τους δύο τίτλους το 2014 σε Στουτγκάρδη (χώμα) και Χέρτογκενμπος (γρασίδι), κατέκτησε τον πρώτο του hard court τίτλο.
“Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα όπου πέτυχε πολύ καλές νίκες και έπαιξα υπέροχο τένις. Λυπάμαι για τον Τζακ και θέλω να τον συγχαρώ για τη σπουδαία χρονιά που είχε πέρυσι και του εύχομαι ότι καλύτερο για τη φετινή σεζόν” είπε ο Μπαουτίστα στην τελετή απονομής.
Ο Σοκ είχε αποκαλύψει τα συμπτώματα της γρίπης, αμέσως μετά τη νίκη επί του Φερέρ, λέγοντας ότι την Παρασκευή ξύπνησε και ένιωθε άρρωστος.
Έτσι, ο Μπαουτίστα πήρε τους 250 ATP βαθμούς και τα 82,000 δολάρια που αντιστοιχούν στον πρωταθλητή.
Την ερχόμενη Δευτέρα ο Ισπανός θα βρεθεί στην 21η θέση της κατάταξης (+4) ενώ career high θα σημειώσει ο Τζακ Σοκ στο Νο22 του κόσμου.
Your 2016 ASB Classic champion Roberto Bautista Agut
Δημοσιεύτηκε από ASB Classic στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016
Σάββατο 16/01: Τελικός ASB Classic
8-Bautista (Spain) beat Sock (U.S.) 6-1 1-0 (retired)
AUCKLAND CLASSIC DRAW | OOP (+11h)











































