Σύμφωνα με το έγκυρο αθλητικό περιοδικό Sports Illustrated, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο. Ο Ελβετός Βασιλιάς των courts, βρίσκεται πίσω από τον δισεκατομμυριούχο και φίλο του Τάιγκερ Γουντς αλλά ξεπερνάει μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου όπως τον Μπέκαμ και τον Μέσι.

Το περιοδικό εκτιμάει ότι ο Φέντερερ βγάζει 61,7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (!), ποσό που δεν αφορά μόνο τα χρηματικά έπαθλα από τα τουρνουά που παίρνει μέρος ενώ ο κορυφαίος γκολφέρ, Τάιγκερ Γουντς έχει ετήσιο εισόδημα 90εκ. δολάρια!

Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, βρίσκεται ελάχιστα πιο πάνω από τον επίσης γκολφέρ, Φιλ Μίκελσον με 61,6εκ. δολάρια. Οι δύο πρωταθλητές του γκολφ είναι οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι Αμερικανοί αθλητές.

Ο Φέντερερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος μη Αμερικανός αθλητής, ξεπερνώντας τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα Λάιονελ Μέσι και Ντέιβιντ Μπέκαμ το ετήσιο εισόδημα των οποίων ανέρχεται στα 44 και 40 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο αμέσως επόμενος πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας και 9ος στη γενική λίστα, βγάζοντας 27εκ. δολάρια ετησίας. Η Μαρία Σαράποβα είναι στην 20η θέση με 20εκ. δολάρια.

Λίγο μετά το δημοσίευμα του Sports Illustrated, το αμερικανικό περιοδικό Forbes κατέταξε τον Ρότζερ Φέντερερ στην 6η θέση της παγκόσμιας λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές με ετήσια έσοδα της τάξης των 43εκ. δολαρίων!

Video highlights
Previous articleΊσνερ ο… survivor!
Next articleΆνοιξε φτερά για τους “8”