Τον δεύτερό της τίτλο στη σεζόν πανηγυρίζει η Ελίζ Μέρτενς που επικράτησε στον τελικό του Λουγκάνο της Αρίνα Σαμπαλένκα δείχνοντας πως το 2018 είναι, ήδη, η καλύτερη χρονιά της!


Η 22χρονη Βελγίδα κατάφερε να ξεπεράσει την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου έπαιξε τρία ματς σε δύο μέρες και να πάρει τον δεύτερό της τίτλο μέσα στη σεζόν με πολύ πειστικό τρόπο!

Επικράτησε στον τελικό της Κυριακής της νεαρής Λευκορωσίδας Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-5, 6-2 και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια επεισοδιακή εβδομάδα στην Ελβετία όπου τρεις φορές “έφυγε” με τη νίκη σε αγώνες που κρίθηκαν σε νικητήριο τρίτο σετ.

Στον τελικό συνάντησε προβλήματα μόνο στο πρώτο σετ από την Σαμπαλένκα που φάνηκε να είναι ελαφρώς πιο κουρασμένη από την αντίπαλό της με συνέπεια να κάνει πιο εύκολα το λάθος απόρροια και του πιο επιθετικού της στιλ.

Με αυτά και μ’αυτά, η Μέρτενς έχει ήδη σπάσει το φράγμα του Τοπ20 και ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσει ακόμα αν συνεχίσει στον ίδιο σταθερά καλό ρυθμό!

 

Κώστας Αϊτάκης