Τέλος στο φετινό Αμερικανικό Όπεν για τον Μάρκο Παγδατή έβαλε ο Γκαέλ Μονφίς επικρατώντας πολύ εύκολα του Κύπριου πρωταθλητή στον πρώτο χρονικά αγώνα για τον γύρο των “16”. Πολύ κακός ο Κύπριος, δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στον ρυθμό του ματς.

Φινάλε, σε ένα κατά τα άλλα καθ’όλα πετυχημένο Αμερικανικό Όπεν, για τον Μάρκο Παγδατή, είχαμε το απόγευμα της Κυριακής, με τον Γκαέλ Μονφίς να είναι εμφανώς ανώτερος ενός πολύ προβληματικού Μάρκου και να κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση με 3-0 σετ, 6-3, 6-2, 6-3.

Ποτέ δεν κατάφερε ο Κύπριος πρωταθλητής να βρει μομέντουμ στην αναμέτρηση αυτή, περιοριζόμενος σε πολύ παθητικό ρόλο και χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα στο παιχνίδι του. Το πάρα πολύ κακό ποσοστό του σε πετυχημένα πρώτα σερβίς (36%) που τον συνοδεύει σε όλο το τουρνουά, αυτή τη φορά του στοίχισε.

Ο Μονφίς, χωρίς να εντυπωσιάσει, έχοντας αφήσει πίσω το fun mode που τον χαρακτήριζε στους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει στην καριέρα του, και έχοντας δώσει έμφαση στην ουσία, πήρε μια απόλυτα δίκαιη πρόκριση για τα προημιτελικά όπου θα συναντήσει τον συμπατριώτη του, Λούκας Πουίγ ο οποίος λίγο αργότερα κέρδισε στα πέντε σετ τον Ράφαελ Ναδάλ!

Κανένας από τους δύο παίκτες δεν ρίσκατε ιδιαίτερα μέσα στα ράλι, με συνέπεια να δούμε πολύ μακρείς σε διάρκεια πόντους, πολύ μεγάλης ομορφιάς, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέληξαν στα χέρια του, ευρισκόμενου παντού, Γάλλου.

Ο Μάρκος δεν ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα απειλώντας τα περισσότερα service game του Μονφίς και έχοντας πρώτος ευκαιρία για break αλλά ένα πολύ κακό του game στο 2-3 αποδείχθηκε μοιραίο δίνοντας το πρώτο break στον 30χρονο Γάλλο, ο οποίος ολοκλήρωσε το σετ, χωρίς δυσκολίες, στο 6-3.

Το δεύτερο σετ πήγε πολύ άσχημα για τον 31χρονο άσο από τη Λεμεσό, που δεν βρήκε καθόλου λύσεις στα τρεξίματα του Μονφίς και του έλειψε το παραπάνω ρίσκο στο παιχνίδι του που θα πίεζε περισσότερο τον σταθερότατο Γάλλο.

Παρότι ισοφάρισε το, από νωρίς σπάσιμο σερβίς του Μονφίς, σε 1-1, υπέστη εκ νέου δύο, απόρροια των τραγικών ποσοστών ευστοχίας στα πρώτα σερβίς, τα οποία τον εμπόδιζαν να ξεκινήσει τους πόντους με πλεονέκτημα όποτε σέρβιρε.

Αν και δοκίμασε να ανέβει στο φιλέ και να τελειώσει γρήγορα πόντους, ο La Monf βρισκόταν παντού και με απίστευτες άμυνες, έβγαλε τρομερούς πόντους στον, αδύναμο να αντιδράσει, Μάρκο. 6-2 και το σετ και πάλι στα χέρια του Γάλλου.

Και όμως ο Παγδατής είχε τις ευκαιρίες του…

Ξεκίνησε με break το τρίτο σετ και εκεί που έλεγες ότι επιτέλους χτίζει λίγο ρυθμό, και πάλι τα χάλασε στο σερβίς το οποίο πλέον υπερασπιζόταν πολύ αναποτελεσματικά.

Ο Μονφίς το πήρε πίσω και ακολούθησε το διασκεδαστικότερο game του αγώνα…

Με κάθε πόντο να μπορεί να μπει σε λίστα highlight, ο Μάρκος είχε εκ νέου ευκαιρές να κάνει break σε μια απίστευτα όμορφη αλληλουχία πόντων, αλλά ο Μονφίς κατάφερε με νύχια και με δόντια να μην το υποστεί.

Αυτό αποδείχθηκε η ταφόπλακα για τον Μάρκο. Ξεμένοντας από πνευματικές δυνάμεις, ο Παγδατής έκανε πολλά αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να γυρίσει στο ματς. Το σετ και ο αγώνας κατέληξαν στον Μονφίς με 6-3.

Πλέον, ο ο τρομερός Γάλλος πάει για την υπέρβαση στον blockbuster ημιτελικό απέναντι, κατά πάσα πιθανότητα, στον Ράφα Ναδάλ.

Ο Μάρκος, μόνο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεται για την καλύτερή του πορεία ever στο Αμερικανικό slam, αλλά του μένει η πικρία για το ότι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο απέναντι στον Γκαέλ την Κυριακή.

Κυριακή 04/09: 4ος γύρος US Open
1-Djokovic (Serbia) beat Edmund (Britain) 6-2 6-1 6-4 
24-Pouille (France) beat 4-Nadal (Spain) 6-1 2-6 6-4 3-6 7-6(6)
9-Tsonga (France) beat 26-Sock (U.S.) 6-3 6-3 6-7(7) 6-2 
10-Monfils (France) beat Baghdatis (Cyprus) 6-3 6-2 6-3       

US OPEN MEN’S DRAW  | OOP (-7h)

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΗ ώρα του Μάρκου!
Next articleΕπέστρεψε!