Η άνοδος στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης του ανδρικού τένις (ATP), φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη στον Άντι Μάρει ο οποίος έβαλε ψηλά τον πύχη δηλώνοντας πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μπει σύντομα σφήνα (Νο2) ανάμεσα στους δύο κορυφαίους όλων των εποχών, όπως είπε, Ναδάλ και Φέντερερ.

Ο 21χρονος Βρετανός τη Δευτέρα (11/5) αντικατέστησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην 3η θέση του πίνακα της ATP και πλέον βάζει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, θέλοντας να "κλέψει" και τη θέση του Ρότζερ Φέντερερ.

"Ο Ράφα και ο Ρότζερ, πιθανόν να είναι οι καλύτεροι τενίστες όλων των εποχών, οπότε θα ήθελα πολύ να καταφέρω μέσα απ’τη σκληρή δουλειά, να μπω ανάμεσά τους. Η τωρινή μου θέση στην κατάταξη απλά επιβεβαιώνει την πολύ καλή πορεία που έχω τον τελευταίο χρόνο και το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να μείνω συγκεντρωμένος στη νίκη" τόνισε ο Μάρει ο οποίος φέτος μετράει τρεις τίτλους (Ντόχα, Ρόντερνταμ, Μαϊάμι) την ώρα που ο κύριος αντίπαλός του, Ρότζερ Φέντερερ, ακόμα ψάχνει τον πρώτο της σεζόν.

Ο Μάρει όμως αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος: "Το να μπω ανάμεσα στον Ράφα και τον Ρότζερ είναι πολύ δύσκολο. Βρίσκονται στις δύο κορυφαίες θέσεις του κόσμου τα τελευταία 5-6 χρόνια. Είναι μια απίστευτη πορεία και ο Ράφα έχει ήδη 6 Grand Slam. Δεν πρέπει να κοιτάω τα rankings. Πρέπει να συγκεντρωθώ για να κερδίζω".

Τις προοπτικές που έχει ο Άντι Μάρει, φαίνεται πως συμμερίζεται και ο Αντρέ Αγκάσι ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Inside Sport, τόνισε για τον Βρετανό: "Πιστεύω ότι ο Άντι θα κατακτήσει περισσότερα από ένα Grand Slam και αυτό θα το κάνει σε διαφορετικές επιφάνιες. Λατρεύω να τον παρακολουθώ. Είναι πολύ συγκεντρωμένος, έχει την κίνηση, την αθλητικότητα και την ταχύτητα… Πιστεύω ότι ο πρώτος του Grand Slam τίτλος θα έρθει στο US Open".

Video highlights
Previous article3o ενωσιακό junior
Next articleΣτο +1 ο Μάρκος, πτώση ο “Eco”