Μπορεί να μην είχαμε κάποιο επαγγελματικό τουρνουά της ATP την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι αγώνες των κορυφαίων εθνικών ομάδων στο World Group του Davis Cup, άξιζαν και με το παραπάνω καθώς πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις. Διαβάστε τι έγινε το Σ/Κ και τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Ξεκινώντας από την κάτοχο του τίτλου, Ισπανία… η ομάδα του Αλμπέρτο Κόστα απέδειξε την κυριαρχία της στις χωμάτινες επιφάνειες επικρατώντας με συνολικό σκορ 4-1 της Σερβίας. Έχοντας τον κορυφαίο "χωματά" στη σύνθεσή της, ο Ράφαελ Ναδάλ πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στους "8" του Davis Cup όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γερμανία. Ο Ναδάλ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα νικώντας με 3-0 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς την Κυριακή και έδωσε το εισιτήριο στην Ισπανία για τα προημιτελικά.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της περσινής φιναλίστ, Αργεντινής. Χωρίς τα δύο μεγάλα ονόματα, Ναλμπαντιάν και Ντελ Πότρο, οι Αργεντινοί δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στους άπειρους Ολλανδούς τους οποίους συνέτριψαν με συνολικό σκορ 5-0. Χουάν Ιγκνάσιο Τσέλα και Βασάλο Αργκουέλο χόρεψαν τανγκό τις "τουλίπες" και πλέον προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με την Τσεχία στους "8".

Η Τσεχία, στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι του 1ου γύρου, έχοντας τους Στέπανεκ και Μπέρντιχ σε σπουδαία κατάσταση, πέταξε εκτός διοργάνωσης την "ντριμ τιμ" του Γκάι Φοργκέτ, Γαλλία επικρατώντας των "τρικολόρ" με 3-2. Ο Ζιλ Σιμόν αποδείχθηκε ο πιο αδύναμος κρίκος των Γάλλων, γνωρίζοντας δύο ήττες, την Παρασκευή από τον Μπέρντιχ και την Κυριακή από τον Στέπανεκ. Ο Τσονγκά έμεινε να παλεύει μόνος…

Εντυπωσιακή πρόκριση πήρε και η Κροατία η οποία συνέτριψε με 5-0 την Χιλή. Μάριν Τσίλιτς και Μάριο Άνσιτς ήταν τα βαριά όπλα των Κροατών οι οποίοι στους "8" θα έχουν πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην παρέα του Άντι Ρόντικ. Η Αμερική, με τον Ρόντικ σε μεγάλα κέφια, νίκησε με 4-1 την Ελβετία η οποία ταξίδεψε ξυπόλητη (χωρίς Φέντερερ) στην Αλαμπάμα και το πλήρωσε…

Αποτελέσματα 1ου γύρου World Group
USA – Switzerland 4-1
Spain – Serbia 4-1
Argentina – Holland 5-0
Czech Republic – France 3-2
Croatia – Chile 5-0
Israel – Sweden 3-2
Russia – Romania 4-1
Germany – Austria 3-2

Tα ζευγάρια των προημιτελικών (10-12 Ιουλίου)
Argentina v Czech Republic
USA v Croatia
Israel v Russia
Germany v Spain

Video highlights
Previous articleΕπιτέλους χαμόγελα για Μπαρτολί
Next articleΑνεβαίνουν Γερασίμου-Δανιηλίδου