Η Nike δεν φαίνεται να πτοήθηκε από την αποτυχία του Ρότζερ Φέντερερ στο Australian Open και αυτό γιατί είναι έτοιμη να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ελβετό που θα του αποφέρει 13 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως!!! 

Το αγαπημένο παιδί της αμερικανικής εταιρίας, αναμένεται να γίνει ένας από τους πιό ακριβοπληρωμένους αθλητές με τους οποίους έχει συμβόλαιο. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο Φέντερερ είναι 26 χρονών η πορεία του τους τελευταίους μήνες είναι πτωτική, υπάρχει κίνδυνος να χάσει την 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στη σεζόν και κυρίως, οι τενίστες αθλητές μετά τα 27 δεν έχουν ιδιαίτερες διακρίσεις. Προφανώς η Nike γνωρίζει ότι ο Φέντερερ δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί σύντομα ακολουθώντας το παράδειγμα του Αντρέ Αγκάσι ο οποίος έπαιζε τένις μέχρι τα 36 ενώ στα 33 κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του κόσμου.

Ο Ρενέ Στάφερ, συγγραφέας του βιβλίου "The Roger Federer Story, Quest for Perfection", μιλώντας σε Ελβετική εφημερίδα αποκάλυψε τις προθέσεις της Nike για νέο συμβόλαιο στον Φέντερερ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που υπέγραψε ο Αντρέ Αγκάσι.

Ο μπασκετμπολίστας, Λεμπρόν Τζέιμς υπέγραψε εφταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Nike που θα του αποφέρει 90.000.000$ και τον κατατάσσει στην 1η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών της αμερικανικής εταιρίας. Ο σούπερ σταρ του Γκολφ, Τάιγκερ Γουντς (παρτενέρ του Φέντερερ στη διαφήμιση της Gillette μαζί και με τον Ανρί) κάθε χρόνο αμείβεται με 40.000.000$ από τη Nike. Συμβόλαιο με τον κολοσσό έχουν επίσης και η Μαρία Σαράποβα (6εκ. δολλάρια το χρόνο) όπως και η Σερένα Γουίλιαμς, ο Τζέιμς Μπλέικ και ο Ράφαελ Ναδάλ.

Video highlights
Previous articleΣάμπρας Vs Σάφιν
Next articleΡάκος ο Γιόχανσον