Σε νέα τροχιά μπαίνει την Τετάρτη το Paris Masters καθώς στη μάχη του τελευταίου ATP World Tour Masters 1000 της χρονιάς, ρίχνονται τα βαριά ονόματα της διοργάνωσης. Την αυλαία ανοίγουν Ρόντικ και Τζόκοβιτς, το μεσημεριανό σερβίρει ο Άντι Μάρει ενώ τη βραδινή διασκέδαση των τηλε-θεατών έχει αναλάβει ο πιο κατάλληλος, Ρότζερ Φέντερερ!

11 παιχνίδια του 2ου γύρου περιλαμβάνει το μενού της 3ης ημέρας στο Masters του Παρισιού και φυσικά ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των φαβορί για τον τίτλο που ξεκινούν την προσπάθεια σήμερα μετά το bye της πρεμιέρας.

Οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Μάρει και Ρόντικ δεν έχουν καθόλου εύκολα παιχνίδια στο φετινό τους ντεμπούο και θα πρέπει να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν πρόωρους αποκλεισμούς που στην περίπτωση του Άντι Ρόντικ ίσως μεταφραστεί και σε απουσία απ’το Barclays ATP World Tour Finals.

Ξεκινώντας χρονικά, ο Ρόντικ θα ανοίξει την αυλαία (11:30GR-Novasports-Live Streaming) κόντρα στον φορμαρισμένο Γιάρκο Νιέμινεν. Ο Αμερικανός, Νο8 του ταμπλό, έχει ρεκόρ 11-6 στο Paris Bercy έχοντας φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά το 2003 και το 2005. Ο αριστερόχειρας Φινλανδός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας κερδίσει τα 15 από τα 20 τελευταία του παιχνίδια μετά το US Open. 

Περίπου στις 13:00, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου, αντιμετωπίζοντας τον επίσης φορμαρισμένο, Χουάν Μονάκο. Ο Σέρβος πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν, ειδικά στο δεύτερο μισό, έχοντας φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά στα 14 από τα 17 τουρνουά που έχει πάρει μέρος ενώ έχει ρεκόρ 3-0 κόντρα στον Μονάκο. Ο Αργεντινός προέρχεται από δύο σπουδαία τουρνουά σε Σανγκάη και Βαλένθια, έχοντας αγωνιστεί στα ημιτελικά του Κινέζικου Masters ενώ στην Ισπανία νίκησε τον υπερασπιστή του τίτλου Άντι Μάρει.

Ο 23χρονος Βρετανός, Νο4 του ταμπλό, θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Μάστερ των indoors, Νταβίντ Ναλμπαντιάν. Ο Αργεντινός το 2007 κατέκτησε τον τίτλο στο Παρίσι έχοντας νικήσει τους Φέντερερ (3ο γύρο) και Ναδάλ (τελικό) στην πορεία προς το τρόπαιο ενώ οι καλύτερες πορείες του Μάρει στο Παρίσι ήταν το 2007 και το 2008 όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Περίπου στις 20:30GR, στο κεντρικό court δεν θα πέφτει καρφίτσα για το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ρισάρ Γκασκέ. Ο 29χρονος Ελβετός, Νο1 του ταμπλό λόγω της μεγάλης απουσίας του Ράφαελ Ναδάλ, δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει τον προημιτελικό γύρο στο Paris Masters το οποίο χαρακτήρισε το χειρότερό του Masters τουρνουά. Κόντρα στον Γκασκέ έχει έξι νίκες και μια ήττα ενώ προέρχεται από δύο σερί τίτλους σε Στοκχόλμη και Βασιλεία, διανύοντας περίοδο μεγάλης φόρμας.

Ο 23χρονος Γάλλος, είχε χαρακτηριστεί ο διάδοχος του Ελβετού Βασιλιά, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την καριέρα που όλοι περίμεναν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένας εξαιρετικός τενίστας. Σήμερα θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον άθλο του συμπατριώτη του, Ζουλιάν Μπενετό ο οποίος πέρυσι απέκλεισε το Βασιλιά μόλις στο 2ο γύρο του θεσμού!

To τουρνουά μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά και δωρεάν μέσα απ’το Live Streaming της BET365 αρκεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εδώ.

Το Order of Play της Τετάρτης – Το Παρίσι είναι 1 ώρα πίσω

PARIS MASTERS DRAW

Video highlights
Previous articleΕλπίζει σε κάτι καλύτερο φέτος
Next articleTecnifibre black code 1,32