nadal-federer09-3_408.jpgΟ αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς του χώματος και απόλυτος δυνάστης του Παρισιού Ράφαελ Ναδάλ, ρίχνεται τη Δευτέρα στη μάχη για το 5ο συνεχόμενο τρόπαιο του Roland Garros κόντρα στο Βραζιλιάνο, Μάρκος Ντάνιελ. Αμέσως μετά ο τενίστας που το θέλει πιο πολύ από οποιονδήποτε Ρότζερ Φέντερερ, αντιμετωπίζει τον Αλμπέρτο Μάρτιν.

Ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές το πρόγραμμα της Δευτέρας στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν. Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας περιλαμβάνει ενδιαφέροντα παιχνίδια ενώ οι "μεγάλοι" και οι "μεγάλες" ρίχνονται στη μάχη της διοργάνωσης.

Πρώτη (12:00GR-Eurosport, Sport+) και καλύτερη στο Philippe Chatrier θα μπει το Νο1 των γυναικών και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Ντινάρα Σάφινα η οποία θα βρει απέναντί της την φορμαρισμένη Αν Κεοθαβόνγκ από τη Βρετανία. Η 22χρονη Ρωσίδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση γεγονός που επιβεβαίωσε κατακτώντας τα δύο συνεχόμενα Premier σε Μαδρίτη και Ρώμη και αυτό καλείται να επιβεβαιώσει απέναντι στην Κεοθαβόνγκ η οποία προέρχεται από τον ημιτελικό στη Βαρσοβία.

Στη συνέχεια το γαλλικό κοινό θα υποδεχθεί τον Βασιλιά του… έστω κι αν προέρχεται από την Ισπανία. Ο Ράφαελ Ναδάλ θα ξεκινήσει την περιπέτεια προς το 5ο συνεχόμενο τρόπαιο στο Παρίσι, κόντρα σε έναν εκπρόσωπο του Βραζιλιάνικου τένις, τον 31χρονο Μάρκος Ντάνιελ ο οποίος διανύει ίσως την τελευταία του χρονιά στο tour της ATP, έχοντας ρίξει το βάρος σε τουρνουά της σειράς Challenger. Παρόλαυτά το Νο96 του κόσμου (best ranking: 61), κατάφερε να περάσει τους τρεις προκριματικούς γύρους και με τη νίκη του με 6-0, 6-1 επί του Ινδού Σόμντεβ Ντέβαρμαν, πήρε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό. Αυτή θα είναι η 5η εμφάνιση του Ντάνιελ στο Roland Garros ενώ την καλύτερή του πορεία την έκανε πέρυσι όταν έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο όπου αποκλείστηκε απ’τον Γιούργκεν Μέλτζερ.

Αμέσως μετά ο τενίστας που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με εκατοντάδες επιτυχίες και διακρίσεις, Ρότζερ Φέντερερ, θα επιδιώξει μια θεαματική πρεμιέρα κόντρα στον Ισπανό Άλμπερτ Μάρτιν. Ο Ελβετός θέλει όσο τίποτε άλλο να πανηγυρίσει τον τίτλο στο Παρίσι για δύο πολύ απλούς λόγους: Καταρχήν να ισοφαρίσει το σπουδαίο ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με τις 14 κατακτήσεις Grand Slam αλλά και να διώξει κάθε σύννεφο αμφιβολίας για το ποιός από τους δύο είναι ο σπουδαιότερος όλων των εποχών, κατακτώντας το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την τροπαιοθήκη του και το οποίο ούτε ο Σάμπρας κατάφερε να πανηγυρίσει.

Το πρόγραμμα στα τρία κεντρικά court

Centre Court
1-Dinara Safina (Russia) v Anne Keothavong (Britain)
1-Rafael Nadal (Spain) v Marcos Daniel (Brazil)
Alberto Martin (SPain) v 2-Roger Federer (Switzerland)
13-Marion Bartoli (France) v Pauline Parmentier (France)

Court Suzanne Lenglen
Ai Sugiyama (Japan) v Aravane Rezai (France)
3-Venus Williams (U.S.) v Bethanie Mattek-Sands (U.S.)
32-Paul-Henri Mathieu (France) v Laurent Recouderc (France)
6-Andy Roddick (U.S.) v Romain Jouan (France)

Court One
Nicolas Devilder (France) v 17-Stanislas Wawrinka (Switzerland)
Anastasiya Yakimova (Belarus) v Maria Sharapova (Russia)
Bjoern Phau (Germany) v Jeremy Chardy (France)
Vera Dushevina (Russia) v 10-Caroline Wozniacki (Denmark)

Αναλυτικά το Order of Play της Δευτέρας (25/5) – To Παρίσι είναι 1 ώρα πίσω

Video highlights
Previous articleΒικτόριους… Αζαρένκα
Next articleΑπ’τη Σάφινα με… αγάπη