Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ράφαελ Ναδάλ τον τελευταίο μήνα διανύει την καλύτερη περίοδο μέχρι τώρα στην καριέρα του. Πραγματοποιώντας ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση ισοπέδωσε τον Άντι Μάρει στα προημιτελικά του Wimbledon πετυχαίνοντας την 22η συνεχόμενη νίκη του στο tour.

Ο 22χρονος Ισπανός έχει να χάσει από τις αρχές Μαΐου όταν είχε αποκλειστεί στο 2ο γύρο του Masters της Ρώμης από τον συμπατριώτη του Χουάν Κάρλος Φέρερο εξαιτίας της φουσκάλας που είχε βγάλει στο πόδι από τις γεμάτες και συνεχόμενες εβδομάδες ατελείωτου τένις. Από τότε ο Ράφα παίζει το καλύτερο τένις στην καριέρα του έχοντας κατακτήσει τρεις τίτλους (Hamburg Masters, Roland Garros, Queen’s Club) και οδεύει προς το ολοταχώς για το πρώτο του Grand Slam εκτός χώματος.

Ο Άντι Μάρει γνώρισε από πρώτο χέρι την τεράστια δύναμη και θέληση του Ναδάλ στο χθεσινό προημιτελικό και αμέσως μετά έχρισε φαβορί τον Ισπανό για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

"Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου στο Wimbledon" τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός άσος από τη Μαγιόρκα και συνέχισε: "Προσπάθησα να παίξω επιθετικά και να βάζω μεγάλη δύναμη στο forehand μου. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω στα ημιτελικά και που νίκησα έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο".

Έχοντας χάσει τα δύο τελευταία χρόνια το τρόπαιο από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο Ναδάλ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam εκτός χώματος, παραδεχόμενος ότι έχει πλέον περισσότερα όπλα στη διάθεσή του: "Νομίζω ότι παίζω καλύτερα από πέρυσι. Ο τρόπος που κινούμαι στο χόρτο, οι θέσεις που παίρνω, σίγουρα είναι καλύτερα. Πέρυσι έφτασα κοντά. Έναν ακόμη πόντο και ίσως είχα το τρόπαιο στο σπίτι μου. Πριν όμως σκεφτώ τον τελικό έχω ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Κλεμόν ή τον Σέτλερ" τόνισε ο Ναδάλ.

Video highlights
Previous articleΜάρει: Φαβορί ο Ναδάλ
Next articleΆνοδος για Παπαμιχαήλ