Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το Αμερικανικό Όπεν για τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο 22χρονος Ισπανός ο οποίος για πρώτη φορά θα είναι το Νο1 σε Grand Slam τουρνουά, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση κόντρα στον Γερμανό, Μπιορνκ Πάου ενώ απέφυγε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με τον οποίον ενδέχεται να συναντηθούν στον μεγάλο τελικό.

Ο Ράφα, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πεκίνο και την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, θεωρείται απ’όλους το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς. Κι επειδή η τύχη πάει με τους δυνατούς, ο Ναδάλ θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος μετά την πραγματοποιήση της κλήρωσης για το κυρίως ταμπλό στο οποίο είναι Νο1 για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Grand Slam.

Ο Ναδάλ, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα το Νο153 του κόσμου, Γερμανό Μπιορν Πάου ο οποίος στα 29 του χρόνια δεν έχει να επιδείξει τίποτα αξιοσημείωτο στην καριέρα του. Ο πιθανότερος αντίπαλος του Ράφα στα προημιτελικά είναι ο Αργεντίνος, Νο7 του ταμπλό, Νταβίντ Ναλμπαντιάν ενώ ο Μάρει και ο Φερέρ είναι οι επικρατέστεροι για το ραντεβού στα ημιτελικά.

Όσον αφορά τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος είναι ο κάτοχος του τίτλου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, καλείται να ξεπεράσει το "σοκ" του Νο2 της ATP αλλά και του αποκλεισμού στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις. Ο 27χρονος Ελβετός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη Νέα Υόρκη κόντρα στον 25χρονο Αργεντίνο, Μάξιμο Γκονζάλες, Νο114 στον κόσμο. Νταβιντένκο και Γκασκέ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Φέντερερ στα προημιτελικά ενώ όλοι οι φίλοι του αθλήματος περιμένουν τη μεγάλη μάχη Φέντερερ Vs. Τζόκοβιτς στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

pdf US OPEN MEN’S DRAW

Video highlights
Previous articleΔύσκολο ξεκίνημα για Ιβάνοβιτς
Next articleΈτοιμος και χωρίς πίεση