sharapova-indian1_408.jpgΗ Μαρία Σαράποβα μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι κόντρα στην κάτοχο του Pacific Life Open, Ντανιέλα Χαντούκοβα. Το “Σιβηρικό τρένο” δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο σετ όπου το κατέκτησε στο tie break και πλέον στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της, Σβετλάνα Κουσνέτσοβα.

Με εξαιρετικό ποσοστό κερδισμένων πόντων στο 1ο σερβίς (70%), η Μαρία Σαράποβα έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Να “καθαρίζει”, δηλαδή, παιχνίδια που πηγαίνουν να “στραβώσουν”. Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει στο 1ο σετ όταν η Χαντούκοβα πήρε προβάδισμα κάνοντας τρία breaks στο σερβίς της Ρωσίδας, όμως η Σαράποβα απάντησε οδηγώντας το σετ στο tie break. Εκεί, δείχνοντας πιο ψύχραιμη και αποφασιστική κατέκτησε το σετ με 7-2 στη διαδικασία της παράτασης και όλα έγιναν πιο εύκολα για εκείνη. Με επιβλητική εμφάνιση στο 2ο σετ και με τη Χαντούκοβα να γνωρίζει εξαρχής τη μοίρα της, η Σαράποβα έφτασε στη νίκη με συνολικό σκορ 7-6, 6-1 και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Κουσνέτσοβα πήρε το πρώτο, χρονικά, εισιτήριο για τα ημιτελικά του Pacific Life Open επικρατώντας 2-0 σετ της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η 22χρονη Ρωσίδα πήρε εύκολα το 1ο σετ με 6-2 με τη Ραντβάνσκα να προβάλει αντίσταση μόνο στο 2ο όπου και πάλι όμως η Κουσνέτσοβα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4. Πλέον το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της κόντρα στην Μαρία Σαράποβα για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια σφραγίζονται σήμερα με τη διεξαγωγή των άλλων προημιτελικών. Το Νο1 του ταμπλό, Άννα Ιβάνοβιτς αντιμετωπίζει τη Ρωσίδα, Βέρα Σβονάρεβα ενώ η Έλενα Γιάνκοβιτς θα αναμετρηθεί με την πολύπειρη, Λίντσει Ντάβενπορτ.

pdf WTA PACIFIC LIFE OPEN

Video highlights
Previous articleΝαι στο μάτι του γερακιού
Next articleΘρίαμβος Ράφα επί Τσονγκά