Ο Γέρεμι Σαρντί ήταν ο μεγάλος νικητής στο Mercedes Cup της Στουτγκάρδης. Ο ραγδαία εξελισσόμενος Γάλλος τενίστας, επικράτησε 2-1 σετ του Βίκτορ Ανέσκου στον τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης και πανηγυρίσε τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο ενώ πέρα από το χρηματικό έπαθλο (71.000€) και τους 250 πολύτιμους βαθμούς , θα πάρει σπίτι του και μια υπερπολυτελέστατη Mercedes.

Ο 22χρονος Σαρντί, Νο43 στην παγκόσμια κατάταξη (αναμένεται να κάνει μεγάλο άλμα τη Δευτέρα), παρουσιάστηκε πιο αποφασιστικός και αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές του 3ου και καθοριστικού σετ απέναντι στον έμπειρο Ανέσκου και μετά από 1 ώρα και 48 λεπτά σκληρής μάχης στο χώμα, επικράτησε 1-6, 6-3, 6-4 του 27χρονου, Νο4 του ταμπλό, Ρουμάνου, κατακτώντας τον τίτλο του Mercedes Cup.

Mετά από ένα τραγικό πρώτο σετ, ο Σαρντί βρήκε τα ψυχικά κυρίως αποθέματα και κατάφερε να "γυρίσει" ένα χαμένο ματς, δείχνοντας τα πλούσια σωματικά αλλά και ψυχολογικά του προσόντα. Ο Γάλλος έχασε το 1ο σετ με κατεβασμένα τα χέρια (1-6) ενώ στο 2ο σετ ο Ανέσκου προηγήθηκε νωρίς με break. Προφανώς ο Ρουμάνος πίστεψε ότι το παιχνίδι τελείωσε με αποτέλεσμα να το πληρώσει ακριβά.

Με όπλο του το τροματικό του forehand αλλά και το εξαιρετικό του σερβίς (10 άσους), ο 22χρονος από το Γαλλικό Πό, πανηγύρισε έξαλλα τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο και έδειξε έτοιμος να αποτελέσει ένα ικανότατο στέλεχος της Γαλλικής αρμάδας (Σιμόν, Τσονγκά, Μονφίς, Γκασκέ) που κυριαρχεί στο tour της ATP.

Κυριακή 19/7: Τελικός Mercedes Cup
Chardy (France) beat 4-Hanescu (Romania) 1-6 6-3 6-4

MERCEDES CUP DRAW

Video highlights
Previous articleΈχουν βρει τον Σουηδό τους…
Next articleΤο αφεντικό της Ιταλίας