Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον Λέιτον Χιούιτ ο Ράφαελ Ναδάλ έδειξε ότι ο ημιτελικός του Cincinnati Masters κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Ο 22χρονος Ισπανός επικράτησε άνετα 2-0 σετ του Αυστραλού και προκρίθηκε στους "16" του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο Πεκίνο.

Μετά το "μουδιασμένο" ντεμπούτο στη διοργάνωση κόντρα στον Πότιτο Σταράτσε (6-2, 3-6, 6-2) ο Ράφαελ Ναδάλ επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων μηνών οι οποίες τον έχουν καθιερώσει στις συνειδήσεις των φιλάθλων του τένις ως τον κορυφαίο τενίστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ο αριστερόχειρας άσος επιβλήθηκε άνετα 6-1, 6-2 του Λέιτον Χιούιτ για το 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις και πήρε την πρόκριση για τους "16" του θεσμού εκεί όπου θα συναντήσει τον Ιγκόρ Αντρέεφ ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Γάλλου, Μίκαελ Λοντρά με 6-4, 3-6, 6-1.

Ο Ναδάλ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον 27χρονο Αυστραλό πραγματοποιώντας 2 breaks στο 1ο και 3 στο 2ο σετ για να φτάσει τελικά στη νίκη σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Με 3 άσους και 25 winners το μελλοντικό Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (18 Αυγούστου) έπαιξε το γνωστό εξαιρετικό του παιχνίδι από τη baseline και παρά τα 28 αβίαστα λάθη κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Video highlights
Previous articleΦουλ για βάθρο οι Γουίλιαμς
Next articleΜνήμες 2004