Μετά από αρκετό καιρό, όλα τα καλά παιδιά θα συναντηθούν στο Παρίσι για το τελευταίο "ζέσταμα" πριν τη σφαγή στο Masters Cup του Λονδίνου. Η κλήρωση του κυρίως ταμπλό στο BNP Paribas Masters πραγματοποιήθηκε και φαίρνει σε δύσκολη θέση τον φορμαρισμένο Ρότζερ Φέντερερ και σε ελάχιστα καλύτερη το ερωτηματικό, Ράφαελ Ναδάλ.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παριζιάνικο Masters των 2,75 εκατομμυρίων ευρώ, άρχισε με την ανάρτηση του κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης από την οποία απουσιάζει το όνομα του τραυματία Άντι Ρόντικ. Ο Αμερικανός αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο τελευταίο Masters της σεζόν, προερχόμενος από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού στο Λονδίνο (22-29/11) με το οποίο θα πέσει η αυλαία της φετινής συναρπαστικής χρονιάς.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος πραγματοποιεί "μαγικές" εμφανίσεις στη Βασιλεία και βρίσκεται στα ημιτελικά (παίζει σήμερα με τον συμπατριώτη του Μάρκο Τσιουντινέλι) της γενέτειράς του, δεν μπορεί να έμεινε πολύ ικανοποιημένος με την κλήρωση καθώς από τον 3ο κιόλας γύρο αρχίζουν τα ντέρμπι για τον Ελβετό. Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, στο 2ο γύρο (οι πρώτοι 16 έχουν bye στον 1ο γύρο) θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπενετό/Πέτζνερ ενώ στον 3ο γύρο λογικά θα τον περιμένει το Νο13, Γκάελ Μονφίς (ή ο Βαβρίνκα). Ο Φερνάντο Βερντάσκο, Νο7 ή ο Μάριν Τσίλιτς, Νο12, θα είναι ο πιθανότερος αντίπαλος του Φέντερερ στους "8" ενώ Άντι Μάρει και Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο θα παλέψουν στο 2ο box του πάνω μέρους του ταμπλό για την είσοδο στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν τον Ελβετό.

Όσον αφορά τον Ράφαελ Ναδάλ, Νο2 του ταμπλό, στο 2ο γύρο θα περιμένει έναν εκ των Αλμάγκρο/Τσιουντινέλι ενώ στους "16" πιθανότερος αντίπαλος είναι ο Τόμι Ρομπρέδο (ή ο Τόμας Μπέρντιχ). Στα προημιτελικά ο 23χρονος Ισπανός λογικά θα συναντήσει έναν εκ των Σιμόν (Νο12)/Τσονγκά (Νο8) ενώ στα ημιτελικά ή τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Νικολάι Νταβιντένκο.

Ο Ράφα δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο τουρνουά μετά την ήττα του στον τελικό του Shanghai Masters απ’τον Νικολάι Νταβιντένκο. Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν το Καλοκαίρι (τενοντίτιδα στα γόνατα) και μετά το Αμερικανικό Όπεν (τράβηγμα στους κοιλιακούς), ωστόσο οι εμφανίσεις του στην Ασία (Πεκίνο, Σανγκάη) έδειξαν ότι θέλει ακόμα αρκετό χρόνο για να επιστρέψει στα γνωστά και υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Κυριακή (8/11) στο Palais Βercy Omnisports και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports4.

ΒΝP PARIBAS MASTERS DRAW

Video highlights
Previous articleΑπο-ΘΕΟΣ-η για Φέντερερ
Next articleΈνας είναι ο Έλληνας Master(s)