Η 25χρονη Γαλλίδα, Βιρζινί Ραζανό θα είναι το πρώτο και ελπίζουμε όχι το τελευταίο, εμπόδιο της Λένας Δανιηλίδου στον 1ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Πεκίνο που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κάνει την επανεμφάνισή της στα court μετά τις 5 Απριλίου όταν είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για τον 1ο γύρο του Miami (Tier I, 3.770.000$) κόντρα στην Κινέζα Σουάι Πενγκ.

Η 5μηνη απουσία της Λένας είχε επίπτωση και στην βαθμολογική της κατάταξη καθώς βρίσκεται πλέον στο Νο51 της WTA από το Νο36 που βρισκόταν τότε. Πιό σημαντικό όμως, ακόμα και από την κατάταξή της, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονικιά τενίστρια η οποία θα πάρει για 3η φορά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτούς στο Σίδνευ το 2000 και στην Αθήνα το 2004. Σίγουρα η μεγάλη απουσία της από τα court θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παρουσία της στο Πεκίνο, ωστόσο όλοι οι Έλληνες ελπίζουν να ξαναζήσουν στιγμές παρόμοιες με την Ολυμπιάδα της Αθήνας όταν η Δανιηλίδου συγκλόνισε τους πάντες με το σθένος, την επιμονή της και τη δύναμη που έδειξε όταν τραυματισμένη πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις και τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Αναστάσια Μίσκινα (Νο3 τότε στον κόσμο) στον γύρο των "16" του Ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας.

Από την πλευρά της η Βιρζινί Ραζανό προέρχεται από την ήττα που γνώρισε στον 3ο γύρο του Rogers Cup απ’την Βικτόρια Αζαρένκα με 7-6(4), 2-0 πριν η Γαλλίδα να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού ο οποίος ωστόσο δεν ήταν ικανός να της στερήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς. Η Ραζανό έχει δύο τίτλους καριέρας ενώ η φετινή της χρονιά είναι απογοητευτική.

Εφόσον η Δανιηλίδου ξεπεράσει το εμπόδιο της Ραζανό, στο 2ο γύρο θ’αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Φλάβια Πενέτα/Κάια Κανέπι ενώ στο ίδιο square βρίσκονται επίσης και οι Βικτόρια Αζαρένκα, Βίνους Γουίλιαμς και Σβετλάνα Κουζνέτσοβα. Αν το προχωρήσουμε κι άλλο, στο ίδιο μισό του ταμπλό δεσπόζει το Νο2 του κόσμου και σύντομα Νο1, Γέλενα Γιάνκοβιτς καθώς και η εξαιρετική Ρωσίδα, Ντινάρα Σάφινα.

Mε Ελβετία στο Διπλό
Όσον αφορά το ταμπλό στο Διπλό, η Λένα Δανιηλίδου μαζί με την Άννα Γερασίμου στον 1ο γύρο της διοργάνωσης θ’αντιμετωπίσουν τις Εμανουέλ Γκαλιάρντι, Πάτι Σνίντερ από την Ελβετία.

Για τη Σνάιντερ αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Αθήνα και την Ατλάντα όπου συμμετείχε τόσο στο απλό όσο και στο διπλό. Το 1996, στο διπλό είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στο απλό είχε αποκλειστεί μόλις στον α` γύρο. Στο διπλό επί ελληνικού εδάφους, έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο, ενώ η πορεία της στο μονό σταμάτησε στον γ` γύρο. Είναι Νο 91 στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού, ενώ στο μονό βρίσκεται στο Νο-16. Το Νοέμβριο του 2005 έφτασε μέχρι το Νο-7 της παγκόσμιας κατάταξης στο απλό, ενώ τον Ιούνιο του 2005 έφτασε μέχρι το Νο-15 του διπλού. Ρεκόρ καριέρας στο διπλό έχει 188 νίκες και 200 ήττες. Όσον αφορά στην Γκαγκλιάρδι, βρίσκεται στο Νο-168 της παγκόσμιας κατάταξης στο απλό και στο Νο-149 του διπλού. Έχει ρεκόρ καριέρας 193 νίκες και 183 ήττες στο διπλό. Το 2004 έφτασε μέχρι το Νο-22 του κόσμου στο διπλό και το 2002 στο Νο-42 του απλού.

Σε περίπτωση πρόκρισης στο β` γύρο, το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ντανιέλα Χαντουτσόβα/Τζάνετ Χουσάροβα (Σλοβακία) και Ζι Γιαν/Γιε Ζενγκ (Κίνα). Οι Κινέζες κατέχουν την 8η θέση στο ταμπλό του Ολυμπιακού τουρνουά στο διπλό.

Video highlights
Previous articleΘα του κάνει καλό το Νο2
Next articleΑδύνατο να συγκεντρωθώ