Μόλις τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν σημείωσε ο Νικολάι Νταβιντένκο, πάλαι ποτέ κυρίαρχος στα indoors τουρνουά. Ο Ρώσος πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Ρόμπιν Χάασε με 2-0 σετ για τον 1ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament και προκρίθηκε στους “16” του Ρότερνταμ όπου θα συναντήσει τον Πολ Ανρί Ματιέ.

Mετά τις δύο απανωτές ήττες στους πρώτους γύρους σε Ντόχα (Φέντερερ) και Australian Open (Τσίπολα) και τον αποκλεισμό του στο 2ο γύρο του τουρνουά στο Μονπελιέ (Γκασκέ), ο Νικολάι Νταβιντένκο επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών.

Το πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και νυν Νο49 στην ATP, ζορίστηκε μόνο στο εναρκτήριο σετ απέναντι στον Ρόμπιν Χάασε και μετά από 1 ώρα και 27 λεπτά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ταλαντούχου Ολλανδού με 7-5, 6-2, σημειώνοντας σημαντική νίκη όσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Ο 30χρονος Ρώσος που πριν από τρία χρόνια έπαιξε το τένις της ζωής του στα indoors τουρνουά στο τέλος του 2009, είχε σε καλή ημέρα το σερβίς του και τις επιστροφές του, δεχόμενος ένα break και πετυχαίνοντας τέσσερα στο σερβίς του αντιπάλου του.

Επόμενος αντίπαλος για τον “Τσάρο”, ο Πολ Ανρί Ματιέ το βράδυ της Τετάρτης με φόντο τα προημιτελικά της indoor διοργάνωσης των 1.2εκ. ευρώ.

Σε άλλους αγώνες της Τρίτης, το Νο7 του ταμπλό, Βίκτορ Τροίτσκι, νίκησε με 7-6(6), 6-0 τον γηπεδούχο Τιέμο Ντε Μπάκερ και θα συναντήσει έναν ακόμη Ολλανδό στο 2ο γύρο, τον Τζέσε Χούτα Γκαλούνγκ ο οποίος στην πρεμιέρα έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Ιβάν Λιούμπισιτς.

Δύσκολες νίκες πέτυχαν Αντρέα Σέπι και Φίλιπ Κολσράιμπερ οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο 2ο γύρο με τον Ιταλό να επικρατεί 1-6, 7-6(5), 6-2 του Ρικ Ντε Βεστ και τον Γερμανό να βγάζει εκτός συνέχειας το Νο8 του ταμπλό, Μαρσέλ Γκρανογιέρ νικώντας τον Ισπανό με 6-1, 1-6, 6-4.

Στο τέλος της ημέρας ήταν και το πιο περίεργο καθώς ο Μίχαηλ Γιούσνι νίκησε με το εντυπωσιακό 6-0, 6-7(4), 6-0 τον συμπατριώτη του Ιγκόρ Κουνίτσιν και πέρασε στο 2ο γύρο της διοργάνωσης εκεί όπου θα περιμένει τον Ρότζερ Φέντερερ αρκεί ο Ελβετός να περάσει το εμπόδιο του Νίκολας Μαχού.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης ανοίγει ο Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζοντας στις 12:00GRLive Streaming τον 24χρονο Γερμανό qualifier, Νο95 στον κόσμο, Ματίας Μπάχινγκερ ενώ ενδιάμεσα (15:30GR) υπάρχει ο αγώνας του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο με τον Μίκαελ Λοντρά και το βράδυ (20:30GR-Live Streaming) η αναμέτρηση του Νο1, Ρότζερ Φέντερερ με τον Νίκολας Μαχού.

Τρίτη 14/02: 1ος γύρος ABN AMRO Tennis Tournament
Youzhny (Russia) beat Kunitsyn (Russia) 6-0 6-7(4) 6-0
Davydenko (Russia) beat Haase (Netherlands) 7-5 6-2            
Kohlschreiber (Germany) beat 8-Granollers (Spain) 6-1 1-6 6-4
7-Troicki (Serbia) beat de Bakker (Netherlands) 7-6(6) 6-0  
Nieminen (Finland) beat Sijsling (Netherlands) 6-1 6-7(7) 7-5 
Seppi (Italy) beat De Voest (South Africa) 1-6 7-6(5) 6-2

ABN AMRO OPEN DRAW

Video highlights
Previous articleΜια ήττα και μια νίκη στην Ολλανδία
Next articleΕκτός Indian Wells η Κλάιστερς