Tην ώρα που αρκετοί διεκδικητές (Γκονζάλεζ, Τσονγκά, Μονφίς) βγαίνουν κατά πάσα πιθανότητα εκτός μάχης, ο Νικολάι Νταβιντένκο μοιάζει ότι πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα courts και η συμμετοχή του στα προημιτελικά του Valencia Open, επιβεβαιώνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το Λονδίνο.

Προερχόμενος από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Ασία όπου πανηγύρισε δύο τίτλους (Κουάλα Λουμπούρ, Σανγκάη), ο Νικολάι Νταβιντένκο επιθυμεί διακαώς να εξασφαλίσει και μαθηματικά το γρηγορότερο δυνατόν την είσοδό του στους "8" κορυφαίους της σεζόν, στο μεγάλο ραντεβού στην O2 Arena του Λονδίνου στις 22 Νοεμβρίου για το Barclays ATP World Tour Finals.

Ο 28χρονος Ρώσος την Πέμπτη (5/11) έκανε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, νικώντας με 6-3, 7-5 τον Χουάν Μονάκο στο πλαίσιο του 2ου γύρου στο Valencia Open. Η νίκη ήρθε πολύ δύσκολα για τον Νταβιντένκο, Νο2 του ταμπλό στην Ισπανική πόλη, ο οποίος χρειάστηκε να "σπάσει" τέσσερις φορές το σερβίς του επικίνδυνου Αργεντινού (δύο σε κάθε σετ) για να φτάσει στην τελική επικράτηση μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος για τον "δαιμονισμένο" Νταβιντένκο, ο "δήμιος" του Γκάελ Μονφίς, ο γηπεδούχος Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ που την Τετάρτη νίκησε 6-2, 7-5 τον Γάλλο, Νο6 του ταμπλό, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρά του για το Λονδίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νικολάι Νταβιντένκο πέρυσι αγωνίστηκε στον τελικό του Masters Cup. χάνοντας στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ρώσος είχε παίξει το τένις της ζωής του στη Σανγκάη, νικώντας μάλιστα στα ημιτελικά το μεγάλο φαβορί Άντι Μάρει, ωστόσο στον τελικό παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, χάνοντας εύκολα απ’τον Σέρβο.

Πέμπτη 5/11: 2ος γύρος Valencia Open
Montanes (Spain) beat 8-Ferrer (Spain) WO
1-Murray (Britain) beat Mayer (Argentina) 6-4 3-6 6-3
4-Verdasco (Spain) beat Tipsarevic (Serbia) 6-3 6-3 
7-Robredo (Spain) beat Lopez (Spain) 4-6 6-3 6-4   
2-Davydenko (Russia) beat Monaco (Argentina) 6-3  7-5
Youzhny (Russia) beat Cuevas (Uruguay) 6-2 2-6  6-1

VALENCIA OPEN DRAW

Video highlights
Previous articleΆνεμος ο Φέντερερ
Next articleΜοίρασε “κουλούρια” ο Τζόκοβιτς