Ένα πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι διοργανωτές του Aegean Tennis Cup που θα διεξαχθεί στη Ρόδο το διάστημα 27 Απριλίου με 3 Μαΐου, είναι το γεγονός ότι το ίδιο διάστημα (28/4-3/5) είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες pool της Εθνικής μας ομάδας για το Davis Cup στην Τουρκία. Πρώτο θύμα ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς.

Ο 27χρονος ομογενής, έδωσε συνέντευξη στο sportnet και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την απόφασή του να αγωνιστεί με τα εθνικά χρώματα και να μην δεχθεί την wild card που του έδωσαν οι διοργανωτές του Aegean Tennis Cup.

Σε ερώτηση, λοιπόν, που του έγινε σχετικά με το αν φέτος εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα Davis Cup, ο "Γιακούπ" τόνισε: "Φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Την ίδια στιγμή που παίζει το Davis Cup είναι και το «Aegean Tennis Cup». Οι διοργανωτές μου έχουν δώσει wild card, αλλά θα τιμήσω τα χρώματα της πατρίδας μου, καθώς είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα να παίζω για αυτή".

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Γιακούποβιτς δεν πήρε μέρος στους αγώνες play off με αντίπαλο την Ουγγαρία λόγω της διαμάχης που είχε με την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης η οποία τον φώναξε να δώσει αγώνες pool για την είσοδό του στο εθνικό συγκρότημα. Αποτέλεσμα, οι πιτσιρικάδες Μίκκος και Καπόγιαννης που εκπροσώπησαν την Ελλάδα να μην μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικοί των Ούγγρων και η Ελλάδα υποβιβάστηκε στο Group III της ευρωαφρικανικής ζώνης, στην προτελευταία κατηγορία του Davis Cup…

Η Ελλάδα στις 28 Απριλίου θα παίξει με τις Τουρκία, Ρουάντα, Μαγαδασκάρη, Λουξεμβούργο, Εσθονία και Botswana σε αγώνες κατάταξης ομίλων. Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στο Group II ενώ οι δύο τελευταίοι θα υποβιβαστούν στο Group IV.

Video highlights
Previous articleΟ Χάας “ξεπέρασε” τον Σάμπρας
Next articleΒαρέθηκα… Ο Ρότζερ είναι η κορυφή