Ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, Νο1 του ταμπλό και ο Χάρης Καπόγιαννης, Νο4, θα διεκδικήσουν τον τίτλο και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ στον Σαββατιάτικο (12:00) τελικό του OΠΑΠ Athens Tennis Masters που διεξάγεται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή των 16 καλύτερων Ελλήνων τενιστών.

Στους ημιτελικούς της Παρασκευής, ο Χάρης Καπόγιαννης, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, επικράτησε 6-3, 6-3 του Μανόλη Γλέζου, Νο2 του ταμπλό και πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Ο 19χρονος αθλητής του Ομίλου Φιλοθέης, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα λάθη του, κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους στο court 6 των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι.

Ο Καπόγιαννης, Νο172 στην παγκόσμια κατάταξη (όπως και ο Γλέζος) μπήκε δυναμικά στον ημιτελικό και με όπλο του το δυνατό σερβίς και το σούπερ αξιόπιστο backhand του, άσκησε μεγάλη πίεση στον υπερ-αμυντικό Γλέζο όπου με δύο breaks, στο 4ο (3-1) και 8ο game (5-3) του εναρκτήριου σετ, έφτασε στο 6-3, βάζοντας γερές βάσεις για το εισιτήριο του τελικού.

Η εικόνα στο 2ο σετ δεν άλλαξε… Ο Καπόγιαννης με ελάχιστα λάθη, εκμεταλεύτηκε την κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο κατά τα άλλα, εξαιρετικός Μανόλης Γλέζος και με δύο συνεχόμενα breaks στο 3ο (2-1) και 5ο game (4-1) πήρε σαφές προβάδισμα. Το break του Γλέζου στο 6ο game (4-2) δεν στάθηκε ικανό για τον 19χρονο αθλητή του Ομίλου Αθηνών να "γυρίσει" το ματς και ο Καπόγιαννης έφτασε στη σπουδαία επικράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ταλαντούχοι τενίστες, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με ορισμένα εξαιρετικά ράλι και μερικούς εκπληκτικούς winners ενώ δεν έλειψαν οι εντυπωσιακές άμυνες, εκατέρωθεν.

Στον άλλο ημιτελικό, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Νίκου Σερκεδάκη, ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, Νο522 στον κόσμο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, φτάνοντας στη νίκη με 6-1, 6-1. Ο 27χρονος πρόσφατος πρωταθλητής Ελλάδος, εμφανίστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος και με όπλο του την μεγάλη εμπειρία, κατάφερε να αντιμετωπίσει τον ενθουσιασμό και τα δυνατά σερβίς του Σερκεδάκη (Νο1673 στην ATP) ο οποίος πάλεψε σε όλα τα games, αλλά δεν απέφυγε τη βαριά ήττα.

Ο τελικός του OΠΑΠ Masters θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 12:00 με τον νικητή να παίρνει 3.000 ευρώ και τον χαμένο 1.000 ευρώ. Σερκεδάκης και Γλέζος πήραν από 500 ευρώ για τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά.

Στον τελικό της Κύπρου ο Γεμουχίδης
Ο Πάρις Γεμουχίδης, No1016 στον κόσμο, ο οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο τουρνουά του ΟΑΚΑ, καθώς είχε δεχθεί πρόσκληση στο Κυπριακό τουρνουά της Τράπεζας Κύπρου, την Παρασκευή εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό της ερασιτεχνικής διοργάνωσης. Ο 21χρονος άσος, επικράτησε στα ημιτελικά εύκολα 6-2, 6-2 του 23χρονου Κύπριου, Cuzdriorean Rares και το Σάββατο στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον ρέκορντμαν συμμετοχών (26) στην Εθνική Βουλγαρίας, Todor Enev (Νο757 στον κόσμο, πρώην Νο252).

pdf OPAP MASTERS DRAW

Video highlights
Previous articleΕκτός Paris Masters ο Ρόντικ
Next articleΑπο-ΘΕΟΣ-η για Φέντερερ