Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία η Δανέζα Καρολίν Βοζνιάκι η οποία παίζοντας τένις από τα παλιά επικράτησε και της Ρουμάνας Μόνικα Νικουλέσκου και ελπίζει σε κάτι καλό στο Flushing Meadows, για να ρεφάρει μια πολύ μέτρια χρονιά.

Θυμίζοντας ημέρες 2010 όπου βρέθηκε μέχρι και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Δανέζα Καρολίν Βοζνιάκι επικράτησε της Μόνικα Νικουλέσκου με 6-3, 6-1, κλείνοντας θέση για την φάση των “16” του Αμερικανικού Όπεν.

Πάρα πολύ σταθερή από τη βασική γραμμή και τρέχοντας πολύ την αντίπαλό της, η 26χρονη πρώην Νο1 του κόσμου κάνει πολύ καλό τουρνουά στο US Open που φαίνεται ότι της πάει πολύ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποτάξει το Νο74 του κόσμου.

Η φιναλίστ του 2014 δεν είχε κανένα πρόβλημα σε κανένα από τα 2 σετ παρότι η Ρουμάνα μπήκε καλύτερα στον αγώνα και ξεκίνησε με break.

Η Βοζνιάκι παίζοντας το γνωστό εκνευριστικά σταθερό και μεθοδικό της παιχνίδι, δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Νικουλέσκου για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησς, χτυπώντας πάρα πολύ τα service games της και υπερασπιζόμενη αποτελεσματικά τα δικά της.

Τελείωσε το πρώτο σετ με 6-3, με μεγάλη άνεση και μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο προηγούμενη με διπλό break και 3-0. H Ρουμάνα έκανε την ύστατη προσπάθειά της παίρνοντας ένα break πίσω με επιθετικό τένις αλλά της έλειψε η συνέπεια στα χτυπήματα που κατέχει η Δανέζα.

Με σερί τριών games έκλεισε εντυπωισιακά την αναμέτρηση στο 6-1 και πλέον περιμένει την Μάντισον Κις, σε έναν blockbuster αγώνα για την φάση των “16”.

Στο άλλο γυναικείο ματς στο ξεκίνημα της 5ης ημέρας, η Αναστασία Σεβάστοβα νίκησε πολύ άνετα την Κατερίνα Μπονταρένκο με 6-4, 6-1 και θα αντιμετωπίσει τη Γιοχάνα Κόντα που λίγο αργότερα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Μπελίντα Μπένσιτς, επικρατώντας 6-2, 6-1 της Ελβετής.

Χωρίς απώλειες συνέχισε η Πέτρα Κβίτοβα στη Νέα Υόρκη, ξεπερνώντας το δύσκολο εμπόδιο της Ελίνα Σβιτολίνα με 6-3, 6-4 και θα αντιμετωπίσει την Αντζελίκ Κέρμπερ στο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των “16”, μετά και τη νίκη της Γερμανίδας με 6-1, 6-1 επί της νεαρής Σίσι Μπέλις.

Παρασκευή 02/09: 3ος γύρος US Open
2-Kerber (Germany) beat Bellis (U.S.) 6-1 6-1  
14-Kvitova (Czech Republic) beat 22-Svitolina (Ukraine) 6-3 6-4
8-Keys (U.S.) beat Osaka (Japan) 7-5 4-6 7-6(3)              
13-Konta (Britain) beat 24-Bencic (Switzerland) 6-2 6-1    
Tsurenko (Ukraine) beat 12-Cibulkova (Slovakia) 3-6 6-3 6-4 
7-Vinci (Italy) beat Witthoeft (Germany) 6-0 5-7 6-3        
Wozniacki (Denmark) beat Niculescu (Romania) 6-3 6-1       
Sevastova (Latvia) beat Bondarenko (Ukraine) 6-4 6-1

US OPEN WOMEN’S DRAWOOP (-7h)

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΚάθε μέρα και καλύτερα
Next articleΠαγδάταρος!