Η Βασίλισσα του Roland Garros μετατράπηκε σε χωριατοπούλα στο Wimbledon. Η Άννα Ιβάνοβιτς μετά την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στην καριέρα της στο Παρίσι προσγειώθηκε απότομα στο Λονδίνο γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα από "κάποια" Ζενγκ Ζι ρίχνοντας την καρδάρα με το γάλα…

Πριν τρεις βδομάδες περίπου η Άννα Ιβάνοβιτς έπαιρνε το στέμμα από την Ζιστίν Ενάν και "ντύθηκε" βασίλισσα του χώματος κατακτώντας το ιστορικό Roland Garros. Η επιτυχία αυτή της επέτρεψε να εκπληρώσει ένα παιδικό όνειρο που ήταν η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και η καθιέρωση στις συνειδήσεις όλων των φίλων του αθλήματος που ετοιμάζονται, μετά την Ενάν, να ζήσουν την "εποχή Ιβάνοβιτς". Λίγες μέρες μετά την αποθεωτική υποδοχή που της επεφύλαξαν χιλιάδες συμπατριώτες της σε κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου, η 21χρονη Σέρβα ετοιμάζει βαλίτσες για την πατρίδα όμως στο αεροδρόμιο δεν θα την περιμένουν πολλοί, παρά μόνο γνωστοί και συγγενείς. Η Ιβάνοβιτς γνώρισε μια από τις πιο υποτιμητικές, αν όχι την πιο υποτιμητική, ήττα στη σύντομη καριέρα της, αποχαιρετώντας μόλις στον 3ο γύρο το Wimbledon χάνοντας από την Κινέζα Ζενγκ Ζι με 6-1, 6-4.

Η Άννα, όπως και η Μαρία, προτίμησαν να μην πάρουν μέρος σε κανένα τουρνουά προετοιμασίας στο χόρτο με αποτέλεσμα να το πληρώσουν ακριβά. Η Σαράποβα αποκλείστηκε στο 2ο γύρο από το Νο154 και η Ιβάνοβιτς από το Νο153 σε δύο από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο θεσμό τα τελευταία δέκα χρόνια.

"Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ συναισθηματικές για μένα. Όμως, δεν έκανα την προετοιμασία που ήλπιζα να κάνω γιατί χρειαζόμουν ξεκούραση μετά το Παρίσι. Μου πήρε περισσότερο χρόνο απ’ότι πίστευα να συνηθίσω στο γρασίδι" τόνισε η Άννα Ιβάνοβιτς στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Wimbledon και λογικά από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του τρίτου Grand Slam της χρονιάς.

"Στο χώμα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Δεν είχα πολύ χρόνο να προπονηθώ και να δουλέψω σε συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνονται στο χόρτο. Δυσκολεύομαι να δεχθώ το γεγονός ότι πολλά από τα χτυπήματά μου δεν έβρισκαν στόχο. Στο χόρτο πρέπει να είσαι παρόν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση και ήταν κάτι που με δυσκόλεψε σήμερα" τόνισε η Ιβάνοβιτς και ολοκλήρωσε λέγοντας: "Είμαι ακόμη πολύ νέα και έχω πολλά τουρνουά μπροστά μου. Αυτές οι ήττες σου υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μερικές φορές χρειάζεσαι μια γροθιά για να καταλάβεις ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά…"

Video highlights
Previous articleΦτιαγμένος για το Wimbledon
Next articleΠου είναι οι πλανητάρχες;