Η Σερένα Γουίλιαμς είδε το χάρο στο πρόσωπο της εξαιρετικής για δύο σετ Να Λι, ωστόσο με όπλο την τεράστια δύναμη και την βοήθεια των συμπατριωτών της, λύγισε την αντίσταση της Κινέζας με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Sony Ericsson Open όπου περιμένει την αδελφή της Βίνους που αντιμετωπίζει την Μπενέσοβα.

Στην κούρσα για τον 6ο συνολικά και 3ο συνεχόμενο τίτλο στο Μαϊάμι συνεχίζει να βρίσκεται, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Σερένα Γουίλιαμς. Η 27χρονη Αμερικανίδα που έχει πανηγυρίσει πέντε φορές στο key biscayne της Φλόριντα (2002, ’03, ’04, ’07, ’08), χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει το εμπόδιο της σούπερ φορμαρισμένης Να Λι με 4-6, 7-6(1) 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό γύρο της διοργάνωσης των 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κινέζα η οποία διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας το τελευταίο δίμηνο, αιφνιδίασε την Σερένα στο 1ο σετ όπου με τρία breaks, έναντι δύο της αμερικανίδας, κατάφερε να φτάσει στο 6-4 και να βάλει σε περιπέτειες την αντίπαλό της.

Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στο 2ο σετ όπου η Να Λι, αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα είχε φύγει με τη νίκη από το κεντρικό court του Crandon Tennis Park Center. Η Κινέζα, όμως, δεν μπόρεσε να εκμεταλευτεί καμία από τις 6 ευκαιρίες που είχε για break στο 2ο σετ με αποτέλεσμα οι δύο τενίστριες χωρίς "σπάσιμο" να οδηγηθούν στο tie break. Εκεί η Σερένα ήταν σίφουνας και με 7-1 ισοφάρισε στα σετ.

Η Γουίλιαμς έκανε το break στο πρώτο game του 3ου και καθοριστικού σετ και από τότε δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα την αντίπαλό της, να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της. Με επιβλητικό και επιθετικο παιχνίδι από τη βασική γραμμή, η Σερένα έφτασε εύκολα στο 6-2 στο 3ο σετ και παράλληλα στη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη έναν τίτλο στο Μαϊάμι.

Τετάρτη 1/4: Προημιτελικά Sony Ericsson Open
1-S.Williams (U.S.) beat Na Li (China) 4-6 7-6(1) 6-2
02:00 5-V.Williams (U.S.) v. 26-Benesova (Czech Republic)

SONY ERICSSON OPEN WOMEN’S DRAW

Video highlights
Previous articleΠιστοί στο ραντεβού τους
Next article“Έσπασε” την κατάρα