Ρισάρντ Γκασκέ Τρεις σημαντικές αλλαγές είχαμε στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Ο Τζέιμς Μπλέικ κέρδισε μια θέση και πλέον καταλαμβάνει την 8η της σχετικής λίστας ενώ άνοδο σημείωσε και ο Τόμας Μπέρντιχν που είχε πολύ καλή παρουσία στο Sony Ericsson Open με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Νο9 από το Νο10 της κατάταξης.

Το μάρμαρο πλήρωσε ο απογοητευτικός, σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά, Ρισάρντ Γκασκέ ο οποίος έπεσε στη 10η θέση και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό κινδυνεύει άμμεσα να μείνει εκτός 10αδας και εκτός Masters Cup.

Στην κορυφή δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή ωστόσο αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη πτώση στους βαθμούς του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος γνώρισε αποκλεισμό σοκ από το 2ο γύρο του Sony Ericsson Open με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπερασπιστεί τους 500 βαθμούς που κατέκτησε πέρυσι όταν και στέφθηκε πρωταθλητής. Έτσι έχασε περίπου 500 βαθμούς την ίδια ώρα που οι Φέντερερ και Ναδάλ βελτίωσαν τους βαθμούς τους.

Βουτιά 9 θέσεων πραγματοποίησε ο Άντι Μάρει. Ο 20χρονος Σκωτσέζος από την 13η θέση βρίσκεται πλέον στο Νο22.

Σημαντική άνοδο σημείωσε και ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος πρωταθλητής ανέβηκε δύο θέσης και βρίσκεται πλέον στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, παρά το γεγονός ότι προτίμησε να μην αγωνιστεί στο Sony Ericsson Open

Video highlights
Previous articleΈπος Νταβιντένκο στο Μαϊάμι
Next articleΣέρβικη μάχη για το Νο2