Η εθνική ομάδα των γυναικών γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τουρκία και υποβιβάστηκε στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας του Ευρωαφρικανικού ομίλου του Fed Cup. Γεωργάτου και Γερασίμου πάλεψαν σκληρά αλλά τελικά δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στον πρώτο αγώνα η Ειρήνη Γεωργάτου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπουγιουκακτσάι από την οποία ηττήθηκε 2-1. Η ελληνίδα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα κατακτώντας το 1ο σετ με 6-3, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Τουρκάλα πήρε τα δύο επόμενα σετ 6-3, 6-4 και έκανε το 1-0 για τη χώρα της.

Στον 2ο αγώνα η Άνα Γερασίμου κατάφερε να ισοφαρίσει για τα ελληνικά χρώματα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Η Γερασίμου επικράτησε 2-0 σετ (6-1, 6-2) της Οζγκέν και όλα θα κρινόντουσαν στον αγώνα του διπλού.

Γερασίμου και Κουμαντού μπήκαν αποφασισμένες στο "Coral Club" στο Ταλίν αλλά έχασαν το 1ο σετ με 6-4. Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου οι ελληνίδες έδειξαν περισσότερη ψυχραιμία κάνοντας το 1-1 σετ. Το 3ο και τελευταίο σετ ήταν καρμπόν του 1ου, όπου οι Μπουγιουκακτσάι/Οζγκέν έκαναν break στο σερβίς των ελληνίδων και έφτασαν στη νίκη με 6-4.

Η Εθνική ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα αργά το βράδυ του Σαββάτου με πλούσιες εμπειρίες στις αποσκευές της, έστω και αν δεν εκπληρώθηκε ο στόχος που ήταν η παραμονή στο 2ο γκρουπ.

Video highlights
Previous articleΠήρε το Vina del Mar ο Γκονζάλεζ
Next articleΒασιλική υποδοχή σε Τζόκοβιτς