Να συνδυάσει την κατάκτηση της κορυφής στο παγκόσμιο τένις με τον τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν θα επιδιώξει ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος τόνισε ότι δεν νιώθει παραπάνω πίεση τώρα που βρίσκεται στο Νο1 του κυρίως ταμπλό, για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τουρνουά Grand Slam.

Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την αυτοκρατορία που ονειρεύεται να κτίσει ο Ράφαελ Ναδάλ, μετά την εκθρόνιση του Ρότζερ Φέντερερ απ’τον θρόνο της ATP. Εφόσον συνδυαστεί και με την κατάκτηση του US Open, τότε θα μιλάμε με βεβαιότητα για την αρχή μιας νέας εποχής δίχως προηγούμενο καθώς η αντίστοιχη παντοκρατορία του Φέντερερ, σε καμία περίπτωση δεν ξεκίνησε με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις.

Μόλις στα 22 του χρόνια ο Ράφαελ Ναδάλ μετράει 5 Grand Slam, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και μια βδομάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ενώ στην αντίστοιχη ηλικία ο γεννημένος στις 8 Αυγούστου του 1981 Ρότζερ Φέντερερ, κατακτούσε το πρώτο του Grand Slam (2003 Wimbledon).

Αν και όλοι περιμένουν απ’τον Ράφαελ Ναδάλ να κάνει περίπατο στη Νέα Υόρκη, ο 22χρονος Ισπανός παραμένει προσγειωμένος και τονίζει ότι το Νο1 του κόσμου δεν θα του προκαλέσει περισσότερο άγχος απ’ότι είχε όταν ήταν Νο2: "Η πίεση είναι η ίδια. Όταν θέλεις να κερδίσεις ο στόχος είναι ο ίδιος και η πίεση ίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι το Νο1. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μετά από πολλά χρόνια που ήμουν Νο2. Όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει".

Ο Ναδάλ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση κόντρα στον Γερμανό qualifier, Μπιόρν Πάου και θα επιδιώξει να κατακτήσει το 3ο Grand Slam μέσα στη σεζόν και το 6ο συνολικά στην καριέρα του.

Video highlights
Previous articleΣε καλύτερη μοίρα ο Ναδάλ
Next articleΟι τρεις και το χάος…