Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια τιτάνια προσπάθεια για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Premier Event της Μαδρίτης καθώς αναγκάστηκε να παίξει δύο αγώνες μέσα σε μια μέρα κερδίζοντας τον πρώτο αλλά χάνοντας από την Αντρεα Πέτκοβιτς στη συνέχεια.

Η Μαρία Σάκκαρη κλήθηκε να πραγματοποιήσει έναν πραγματικό άθλο για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του χωμάτινου Premier της Μαδρίτης με την Ελληνίδα τενίστρια να τα δίνει όλα και να μην τα καταφέρνει παρά την συγκινητική της προσπάθεια.

Η 21χρονη τενίστρια έπαιξε δύο ματς σε μία μέρα λόγω της αναβολής του αγώνα της με την Γιούλια Οσταπένκο όπως αρχικά είχε κληρωθεί.

Τελικά, αναμετρήθηκε με την Ρωσίδα Άλλα Κουντριάτσεβα, Νο168 στον κόσμο, στον πρώτο προκριματικό γύρο κερδίζοντας την στα τρία σετ με 6-1, 2-6, 6-4 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στο κυρίως ταμπλό.

Ωστόσο, δίχως να έχει χρόνο να ξεκουραστεί αναγκάστηκε να παίξει εντός ολίγων ωρών κόντρα στην σαφώς ποιοτικότερη Αντρεα Πέτκοβιτς και παράτην συγκινητική της προσπάθεια ηττήθηκε από την έμπειρη Γερμανίδα με 6-2, 7-6(2) καταθέτοντας ό,τι είχε και δεν είχε στα κορτ της Μαδρίτης.

Η Μαρία, σαφώς κουρασμένη από την προηγούμενή της αναμέτρηση μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση με την Γερμανίδα και υπέστη δύο breaks χάνοντας εύκολα το πρώτο σετ.

Ωστόσο, ανασυγκροτήθηκε και μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο σετ, κοίταξε στα μάτια την Πέτκοβιτς και προηγήθηκε με 2-0.

Η Γερμανίδα με αντεπίθεση διαρκείας έκανε το 3-2 προηγούμενη αυτή με σπάσιμο σερβίς αλλά η πολύ πεισματάρα Σάκκαρη το ξαναπήρε πίσω άμεσα!

Το σετ εξελίχθηκε σε ροντέο καθώς η Πέτκοβιτς πήρε και πάλι κεφάλι με break καθώς η Ελληνίδα δεν μπόρεσε και πάλι να υπερασπιστεί το σερβίς της και σέρβιρε για το ματς στο 5-4.

Εκεί, η Νο95 τενίστρια στον κόσμο έβγαλε όλη της την ψυχή, έσπασε και πάλι το σερβίς της Πέτκοβιτς και έφτασε σε δύο “χρυσά” σετ πόιντ στο 6-5!

Δυστυχώς όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε και ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη κατέρρευσε στο tie break και έτσι έμεινε εκτός ταμπλό στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Δράση είχαμε και στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης με την Καρολίνα Πλίσκοβα να δυσκολεύεται πάρα πολύ αλλά τελικά να κερδίζει την Λέσια Τσουρένκο με 7-6(5), 2-6, 6-2 σε αντίθεση με την Μάντισον Κις που έπεσε μεγάλο θύμα έκπληξης καθώς αποκλείστηκε από την Μισάκι Ντόι με 6-4, 4-6, 6-4  πολύ πρόωρα.

Φυσικά η είδηση της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γεγονός πως η Τζίνι Μπουσάρ κέρδισε!

Η Καναδέζα τενίστρια είχε να κερδίσει αγώνα από το Αυστραλιανό Όπεν(!) και το έκανε σχεδόν τέσσερις μήνες μετά επικρατώντας της Αλιζέ Κορνέ με 6-4, 4-6, 6-1 παίζοντας εντυπωσιακό τένις σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα μετά από πολύ καιρό.

Σάββατο 6/5, 1ος γύρος Madrid Open
Arruabarrena Vecino (Spain) beat McHale (U.S.) 4-6 7-6(1) 6-2     
Bouchard (Canada) beat Cornet (France) 6-4 4-6 6-1                 
Begu (Romania) beat 12-Vesnina (Russia) 6-4 6-4                      
Doi (Japan) beat 9-Keys (U.S.) 6-4 4-6 6-4                        
Bertens (Netherlands) beat Makarova (Russia) 6-1 7-6(4)           
Sevastova (Latvia) beat Shuai (China) 6-2 6-4                   
2-Pliskova (Czech Republic) beat Tsurenko (Ukraine) 7-6(5) 2-6 6-2
Riske (U.S.) beat Golubic (Switzerland) 6-2 6-4                 
Vinci (Italy) beat Kasatkina (Russia) 6-1 1-6 6-1                  
Siegemund (Germany) beat 6-Konta (Britain) 3-6 7-5 6-4

MADRID OPEN DRAW

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΥπόθεση Τοπ10! – VIDEO
Next articleΠρόθεσή μου να παίξω