Ράφαελ Ναδάλ Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν διστάζει να πει τη γνώμη του και για πολλοστή φορά ασκεί κριτική στους ιθύνοντες του αθλήματος, χαρακτηρίζοντας άδικη την εμονή τους να διεξάγεται το ATP World Tour Finals αποκλειστικά σε indoor hard court επιφάνεια.

Το ATP Finals είναι ίσως το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του Ράφαελ Ναδάλ.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός έχει προσπαθήσει πολλές φορές να το κάνει δικό του, όμως στις δύο περιπτώσεις που προκρίθηκε στον τελικό, βρήκε απέναντί του δύο κορυφαίους τενίστες σε indoor επιφάνειες, τον Ρότζερ Φέντερερ το 2010 και τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2013.

Μετά την ολοκλήρωση του Swiss Indoors Basel και την ήττα από τον Φέντερερ στον τελικό, ο Ράφαελ Ναδάλ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις προσδοκίες του Ναδάλ ενόψει του φετινού ATP Finals και ο Ράφα βρήκε ευκαιρία να υπενθυμίσει σε όλους ότι το συγκεκριμένο τουρνουά είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια που καταβάλουν οι τενίστες όλη τη χρονιά, σε όλες τις επιφάνειες.

“Είναι άδικο που παίζουμε συνέχεια το ATP Finals σε indoor hard court, αφού έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε εκεί βάση των αποτελεσμάτων μας σε όλες τις επιφάνειες. Δεν έχω πρόβλημα με το indoor, όμως θα έπρεπε να παίζαμε και σε διαφορετικές επιφάνειες από το hard court” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράφαελ Ναδάλ.

Συνεχίζοντας, ο 29χρονος Ισπανός απευθύνθηκε στην ATP, λέγοντας: “Η ATP δεν μου έδωσε ποτέ την ευκαιρία να κερδίσω το Masters”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ναδάλ αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν φαίνεται να βρίσκει ιδιαίτερη στήριξη καθώς ο Ρότζερ Φέντερερ δεν συμφωνεί με τον αντίζηλό του…

“Ξέρω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις που δεν γίνεται το τουρνουά σε χώμα ή γρασίδι ή outdoors όμως πιστεύω ότι η σεζόν στα indoor είναι πολύ μικρή και χρειαζόμαστε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά σε indoor και είναι αυτό” έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο Ελβετός.

Video highlights
Previous articleΠάλι εσύ; – VIDEO
Next articleΣούπερ επιστροφή – VIDEO