Ο σπουδαίος ελληνικός εμφύλιος μεταξύ της Λένας Δανιηλίδου και της Σταματίας Φαφαλιού, ξεχωρίζει απ’το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα στο διεθνές τουρνουά ITF Athens Open των 50,000 δολαρίων που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:00 και η νικήτρια θα πάρει το εισιτήριο για τους “8” του θεσμού.
Δανιηλίδου και Φαφαλιού προέρχονται από σημαντικές νίκες την Τρίτη στον 1ο γύρο της διοργάνωσης και η τύχη της έφερε αντιμέτωπες στις “16” όπου θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους για πρώτη φορά στην καριέρα τους και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους.
“Με τη Σταματία εκτός γηπέδων είμαστε φίλες. Αλλά στο κορτ η κάθε μία θα προσπαθήσει για τη νίκη. Το σημαντικό είναι πως στον προημιτελικό γύρο θα βρίσκεται μία Ελληνίδα” τόνισε χαρακτηριστικά η Λένα Δανιηλίδου ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης.
Στις 19.00 η Λένα Δανιηλίδου θα επιστρέψει στο κεντρικό γήπεδο για να παίξει στο ημιτελικό του Διπλού. Μαζί με την συμπαίκτριά της, Petra Martic απ’ την Κροατία, θ’ αντιμετωπίσουν το Νο1 του ταμπλό, τις Γερμανίδες Kristina Barrois, Anna Lena Groenefeld.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει αγώνες για τον 2ο γύρο του Απλού, έναν προημιτελικό και έναν ημιτελικό στο Διπλό:
Κεντρικό Γήπεδο
14.00 Kristina Barrois (Γερμανία) – Stephanie Vogt (Λιχτενστάιν)
16.00 Σταματία Φαφαλιού – Λένα Δανιηλίδου
17.30 Botto (Περού)/Pliskova (Τσεχία) – Diatchenko (Ρωσία)/Senoglu (Τουρκία)
19.00 Barrois (Γερμανία)/Lena Groenefled (Γερμανία) – Δανιηλίδου/Martic (Κροατία)
Κορτ 5
14.00 Buyukakcay (Τουρκία) – Martic (Κροατία)
15.30 Pous Tio (Ισπανία) – Molinero (Αργεντινή