Ποιός είδε τον Ρότζερ Φέντερερ… και δεν τον χάρηκε. Ο Ελβετός μέσα στη χειρότερη χρονιά της καριέρας του κατάφερε να πανηγυρίσει την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή. Μαζί με τον συμπαίκτη και συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και ο Φέντερερ το χάρηκε πιο πολύ κι από Grand Slam.

Πάει καιρός από τότε που είχαμε δει τον Ρότζερ Φέντερερ να χαμογελάει. Ο Ελβετός σήμερα μπορεί να κοιμηθεί ξένοιαστος και πανευτυχής μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε μαζί με τον Βαβρίνκα στο Διπλό Ολυμπιακό τουρνουά τένις όπου μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του κατέκτησαν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Άλλος άνθρωπος ο Ρότζερ δεν άφηνε απ’την αγκαλιά του τον Βαβρίνκα και την ώρα της απονομής κρατούσε το μετάλλιο όπως ένα μικρό παιδί κρατάει σφυκτά το πρώτο του γλυφιτζούρι…

Για λίγες ώρες ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών έχει τη δυνατότητα να ξεχάσει την κακή χρονιά που διανύει και σίγουρα η ερχόμενη Δευτέρα θα είναι διαφορετική παρόλο που θα χρειαστεί να παραδώσει τα κλειδιά του θρόνου της ATP στον κύριο ανταγωνιστή του Ράφαελ Ναδάλ.

"Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς ν’αγκαλιάσεις έναν άγνωστο όταν αγωνίζεσαι στο μονό που είσαι μόνος σου στο court. Κερδίζεις και κάθεσαι κάτω. Αυτή όμως είναι μια πραγματική στιγμή. Είναι χαρά να μπορείς να μοιράζεσαι την επιτυχία με έναν άνθρωπο που συμπαθείς πάρα πολύ και με τον οποίον πέρασες δύο υπέροχες εβδομάδες. Είναι κάτι το διαφορετικό απ’ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα" δήλωσε πανευτυχής ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος στην τρίτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, έστω και στο Διπλό.

Video highlights