Την προηγούμενη Κυριακή (17 Μαΐου) εγκαινιάστηκε η νέα οροφή στο κεντρικό court του Wimbledon με την οποία θα μπει τέλος στις διακοπές της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων λόγω βροχής ή λόγω σκότους. Το Tennis24 σας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο στολίδι του "The All England Tennis Club".
Design
* Tα αρχιτεκτονικά πλάνα κατασκευής της νέας οροφής, παρουσιάστηκαν το 2004. Η παλιά ημι-οροφή γκρεμίστηκε το 2007.
* Την κατασκευή της οροφής ανέλαβε η ομάδα Populus, προηγουμένως γνωστή ως Sport HOK η οποία έχει εμπλακεί επίσης στην κατασκευή του νέου Wembley, της O2 Arena στο Βερολίνο και στο νέο γήπεδο των Yankees.
H στέγη με αριθμούς
* Η στέγη αποτελείται από ένα ελαφρύ, εύκαμπτο ύφασμα το οποίο ονομάζεται Tenara που μπορεί να διπλώσει επάνω στα τεράστια δοκάρια.
* Η οροφή χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να κλείσει
* Η απόσταση που χωρίζει την οροφή από το court είναι 16 μέτρα
* Το σύστημα διαχείρισης αέρα αφαιρεί τη συμπύκνωση από το court και σταματά την υγροποίηση του χόρτου. Το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει 30 λεπτά αφού κλείσει η στέγη.
* Η νέα στέγη είναι ανθεκτική σε ταχύτητες ανέμου μέχρι και 69 χλμ/ώρα
* Το ύφασμα (Tenara) είναι 40% διαφανές αλλά η οροφή είναι εξοπλισμένοι με 120 λάμπες που επιτρέπουν το παιχνίδι και όταν το σκοτάδι έχει πέσει
* Το ανανεωμένο κεντρικό court πλέον μπορεί να φιλοξενήσει 15.000 καθίμενους θεατές, 1200 αυξημένους σε σχέση με πέρυσι
* Από το 2004 έχει να ακυρωθεί ολόκληρη αγωνιστική ημέρα στο Wimbledon
"Η μόνη μου ανησυχία σχετικά με τη νέα οροφή, είχε να κάνει με το οξυγόνο που θα υπήρχε μέσα στο court με κλειστή τη στέγη. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα με τον αέρα το οποίο θα είχε επίπτωση και στο χόρτο. Όταν όμως διάβασα την έρευνα και τις μελέτες που έγιναν αλλά και πολύ περισσότερο όταν το είδα με τα ίδια μου τα μάτια, τότε έμεινα ήρεμος. Δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας γι’αυτό" τόνισε ο Τιμ Χένμαν ο οποίος την Κυριακή μαζί με τους Αγκάσι, Γκραφ και Κλάιστερς εγκαινίασαν τη νέα οροφή μπροστά σε 15.000 Βρετανούς που γέμισαν το κεντρικό court.